Zonguldak İşkur İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Zonguldak İş Kulübü;  Turizm Sektöründe uzun yıllar global markalarda üst düzey yöneticilik yapmış Zonguldaklı iş insanı Muhammet Murat Cüntay ile instagram canlı yayını gerçekleştirdi.

Cüntay canlı yayında   ‘’Turizm Sektöründe İş Fırsatları’’ konusunda  izleyicilerle deneyimlerini paylaştı.

Bir saat süren canlı yayında Muhammet Cüntay turizm sektöründe kariyer serüvenini anlattı. Bu sektörde çalışmayı düşünen gençlere, sektörün farklı alanlarından ve sektörde var olabilmenin temel unsurlarından bahsetti. Cüntay sektöre girebilmek ve başarılı olmak için olmazsa olmazlar arasında birden fazla yabancı dil bilme ve  iletişim becerisi olduğunu söylerken ,turizmin farklı alanlarında deneyim kazanma ve yükselmenin anahtarının  özverili ve çalışkan olmak olduğunu söyledi. Turizm sektörünün dönemsel olarak faaliyette olmasının sektörde çalışanlar tarafından  avantaj olarak görüldüğünü ve  diğer sektörlere göre gelir ortalamasının daha fazla olması nedeniyle de tercih edildiğini belirtti.

Cüntay Zonguldaklı olarak bölgeye kendini borçlu hissettiğini; herkesin edindiği potansiyeli bölgesinin gelişmesi için de kullanması gerektiğini söyledi. Kendisi de turizm deneyimini Zonguldak’ın turizmde iyi yerlere gelmesi ve var olan potansiyelini harekete geçirmesi için kullanacağını söyledi. Canlı yayında girişimcilere ve girişimci adaylarına Zonguldak’ın turizmle ilgili geliştirilmesi gereken alanları konusunda da tavsiyelerde bulundu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi