Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı sona erdi vatandaşlar bankaya olan borçları, ödemeleri ve maaşları nedeniyle kent merkezine inmek zorunda kaldı.

Koronavirüs salgınının yayılmaması için alınan tedbirler kapsamında 30 büyükşehir ile Zonguldak için alınan sokağa çıkma yasağı sona erdi vatandaşlar özellikle bankalarda yapmak zorunda oldukları işlemler nedeniyle kent merkezine akın etti. Bazı banka önlerinde kuyruğun başı ile sonu belli olmayacak kadar uzadı.

Banka önlerinde oluşan kuyruklarda bekleyen vatandaşlar, “Bankaya olan ödemelerimizi yapmak zorundayız. Herşeye rağmen hayat devam ediyor. Normal günlerde evlerimizden dışarı çıkmamaya özen gösteriyoruz ancak bankada yapmak zorunda olduğumuz işlemler nedeniyle mecbur dışarı çıkıyoruz. Virüsün ne kadar tehlikeli olduğunu bilmeyen kalmadı ama bankaların affı yok. Virüs ile banka arasında kaldık. Diyorlar ki, “faturalarınız için otomatik talimat verin, internet bankacılığı yapın” yapında bu denilen bankada parası olan için geçerli bankada parası olmayan ödemeleri için mecbur bu kuyruğa giriyor. Banka, elektrik, su, telefon, internet gibi ödemeler ötelenmedikçe riske rağmen bu kuyruklar olmaya devam edecek” dediler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi