Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan yaptığı açıklamada, “Ülke olarak bu coronavirüs ile mücadelede en üst seviyeye ulaştık. İnşallah bu kötü günlerde geçecek” dedi.

30 büyükşehir ve Zonguldak’ta dahil 31 ülkede iki haftadır uygulanan sokağa çıkma yasağı sürerken, Cumartesi günü Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan madenci anıtında gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulunarak, “Halkımız bu sokağa çıkma yasağına harfiyen uyuyor. Ekiplerimiz caddelerde hem temizlik yapıyor, hemde bazı yerlerdeki çalışmaları yapıyor. Zabıta ekiplerimiz de vatandaşlarımızın sıkıntılarını yerine getiriyor. İnşallah bu kötü günlerde geçecek” dedi.

Vatandaşların söylenenlere harfiyen uyması halinde güzel günlerin daha da yakın olacağını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan şunları söyledi:

“İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağının ikinci haftasındayız. Bu güneşli bir cumartesi günü Gazipaşa’yı böyle görmek hakikaten bizim içimizi burkuyor ama bu tedbirleri şiddetle ve sıkı bir şekilde uygulamak, gerekli tedbirleri almazsak tedbirlere uymazsak hasretle kucaklaşacağımız ve güzel günlerin daha da gecikeceğini hepimizin iyi bilmesi gerekiyor. Bu yüzden de mümkün olduğu kadar biraz daha tedbirlere uyarak biraz daha işi sıkı tutarak inşallah güzel günler yakında olacak ve biz de bir an önce tüm vatandaşlar gibi bu musibetten kurtulmayı bekliyoruz. Onun için gayret gösteriyoruz ve kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Bu sürecin tabii ki en tedirgin edici yanı ne kadar süreceğini hiçbirimizin bilememesi, onun için tedbirli olmak ve tedbirlere uymak  zorundayız hepimiz.  30 büyükşehir ile birlikte Zonguldak sokağa çıkma yasağı ilan edilen şehirler arasında yer aldı. Bu tedbirleri almak zorundayız. İnşallah bu günlerde geçecek inanıyorum ki bu güzel günler yakında tamamen geçecek.

Biz Belediye olarak çalışmalarımızı aralıksız olarak devam ettiriyoruz. 11 Mart tarihinde vakanın gözükmesi ile beraber 13 Mart tarihinde İl Hıfzısıhha toplantısı sonrası burada sayın Valimizin başkanlığında belediyeler ve tüm resmi kurumlar yapılması gereken ne varsa fazlasıyla tüm çalışanlar ile beraber yapıyorlar. Ben başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Polisimize, emniyetimize, belediye çalışanlarımıza ve tüm kurumlarda şu zor günlerde devletimizin, milletimizin ve bayrağımızın yanında olan gönül dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun diyorum”  (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi