"Öğretmenlik mesleği sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilerine aktarmak değil, bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Öğrencilerine rol model olan öğretmenlerimiz, öğrencilerinin kişiliğini, hayata ve insana bakış açısını da şekillendirmektedir; dolayısıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin dinamik, açık fikirli, üretken, aynı zamanda da sorumlu birer fertler olarak yetiştirilmesinde öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Öğretmenlerimiz tarihini bilen, medeniyet değerlerini özümsemiş, dinamik, açık fikirli, üretken, bilgi ve sorumluluk sahibi nesillerdir."

Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim "Oku" emri ile başlamıştır. Yine "Hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu? “Ayetini bilmeyenimiz nerede ise yok gibidir. İnsanlığın en kıymetli rehberi olan Sevgili Peygamberimizin “ilim Çin'de dahi olsa onu alınız." "İlim öğrenmek kadın erkek her Müslümana farzdır. Sözleri öğretmenin ve öğretmenin neyi ifade etmektedir.

Bu vesile ile ülkemizin en ücra köyünden en büyük şehrimiz e kadar çocuklarımızın bir harf öğrenebilmesi için canlı başla bu kutsal görevi icra eden tüm eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutlarım.” Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi