Zonguldak’ın Çaycuma İlçesine bağlı Nebioğlu Beldesinde meydana gelen olayda 3 gün önce ailesinin kayıp  ihbarı verdiği inşaat işçisi Salim Çatma ve amcasının oğlu Soner Çatma’nın cesetleri ormanlık alanda toprağa gömülmüş halde bulundu.

Alınan bilgiye göre, Çaycuma İlçesine bağlı Nebioğlu beldesi Yeşilyurt mahallesine Salim Çatma geçen 17 Temmuz tarihinde çalışmak için gittiği günden beri haber alınamaması üzerine ailesi durumu

Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirerek kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Şüpheli olarak değerlendirilen S.A., İ.A. ve M.G.'nin ev ve eklentilerinde arama yaptı.

Olay ile ilgili Zonguldak Valiliği de resmi bir açıklama yaptı.

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyledir:

“17.07.2020 tarihinden itibaren çalışmak amacıyla Zonguldak Çaycuma Nebioğlu Beldesi Yeşilyurt Mahallesine giden ve kendisinden haber alınamayan S.Ç. isimli şahsın ailesinin Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığına kayıp şahıs olarak başvurması üzerine, olayla ilgili şüpheli olarak değerlendirilen S.A., İ.A. ve M.G.’ın ev ve eklentilerinde 21.07.2020 tarihinde saat 22.00 sıralarında arama yapılmıştır.

Arama yapılan evlerde cinayete ilişkin iz ve emarelere rastlanılması üzerine Zonguldak İl J.K.lığı İsth. Şb.Md.lüğü, JASAT, OYİT, Çaycuma İlçe J.K.lığı ve Perşembe J.Krk.K.lığı ekiplerinin kapsamlı çalışması neticesinde; S.Ç. ve S.Ç. isimli şahısların S.A. tarafından ateşli silahla öldürüldüğü, akabinde S.A., İ.A. ve F.Ç. isimli şahıslar tarafından cesetlerin traktör ile ormanlık alana götürülerek gömüldüğü bilgileri tespit edilmiştir.

Cesetlerin gömüldüğü değerlendirilen ormanlık bölgede iz takip ve kadavra köpek unsurlarıyla birlikte yapılan arama neticesinde, S.Ç. ve S.Ç. isimli şahısların cesetlerine gömülü vaziyette ulaşılmıştır. Şahısların cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştır. Olaya karıştığı tespit edilen (8) şüpheliden M.G., S.N.A., D.A., F.Ç. ve Y. E. isimli şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınmış olup, S.A., İ.A. ve S.K. isimli şahısları yakalama çalışmalarına devam edilmektedir”

Meydana gelen olay ile ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi. (İHA)

Editör: Haber Merkezi