Hindistan’da yayın yapan DBPOST gazetesinin internet sitesinde bu akşam yayınlanan habere göre;

Dünyanın en büyük otomobil satıcılarından Hyundai, Güney Kore’de bulunan dev tesisinde operasyonları askıya aldığını duyurdu.

Koronavirüs salgını nedeni ile Çin’de bulunan tedarikçi firmalarından ürün temin edememesi nedeni ile Hyundai’nin devasa Ulsan kompleksinde çalışmaların durduğunu yazan gazetenin internet sitesindeki haberinde; Dünyanın en büyük beşinci otomobil üreticisi olan Hyundai’nin, araçların karmaşık elektroniklerini bağlayan kablo demetlerinin temin edilememesinin sıkıntıya yol açtığını bildirdi.

Güney Kore’deki fabrikalardaki üretimi askıya almak zorunda kalan Hyundai’nin 25.000 işçiyi kısmi ücretle, zorunla izne çıkardığı yönünde ki bilgiler haberde yer almakta.

YAKINDA YENİ  KAPANIŞLAR OLACAK!

Gazetenin haberinde, Çin’de devam eden salgın yüzünden yaşanan tedarik sıkıntısı nedeniyle bu fabrikalarının yenilerinin yakın zamanda ekleneceği vurgulanarak şu bilgilere yer verildi:

“Hyundai tek kurumsal zayiat değil: Kia Pazartesi günü bir günde üç tesisi askıya alacak, Fransız otomobil üreticisi Renault'nun Güney Koreli birimi önümüzdeki hafta Busan'daki fabrikasını durdurmayı düşünüyor ve Fiat Chrysler CEO'su Mike Manley FT'ye firmasının Avrupa fabrikalarından birini durdurmaya zorladı.”

Analistler, Pekin Yeni Yıl tatilini daha da uzatırsa, resmi rakamlara göre Çin'de 31.000'den fazla insanı enfekte eden ve 636 kişiyi öldüren koronavirüs yayılmaya devam ederse, daha büyük sıkıntılar yaşandığı yönünde uyarılıyor.

Uzmanlar ayrıca salgının tedarik zincirini vurması nedeni ile sıkıntıların yeni başladığını ve otomobil sektörünün ötesine geçeceği yönünde uyarıyorlar.

Editör: Haber Merkezi