Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Daha ne bekliyoruz. Yapmayın etmeyin deme vakti geçti, hep beraber ortak mücadele vakti” dedi.

Kolçak açıklamasında, “Tüm dünyada ve ülkemizde halen devam eden COVID-19 Pandemi sürecinde bütün sorunların içerisine çok kurnazca ve art niyetli olarak raftan indirilen Kıdem Tazminatını bitirme yasası ( yeni adı Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi TES ) için günlerdir kamuoyunda içinde bir çok yalanın olduğu algı operasyonları yapılıyor. Bu operasyonlarla birlikte de işçinin son kalesi yıkılmak isteniyor” diyerek şunları söyledi:

“Yıllardan beri biz çalışanlar olarak mevcut yasadan başka bir yasa istemediğimizi , sadece özel sektörde mağduriyet yaşayan emekçilerin haklarını alabilmeleri için mevcut yasaya sadece bir madde eklenmesini ve gerekli denetim mekanizmalarının çalıştırılarak sorunun çözüleceğini söylüyoruz.

Yasayı çıkartmak isteyenlerin amacı ise çözüm üretmek değil sadece kendilerine yeni ekonomik kaynaklar yaratmak olduğundan son 45 yıldan bu yana değiştiremedikleri işçinin son kalesine bir kez daha gözü kara bir şekilde saldırıyorlar.

Bu saldırılar karşısında her zamanki gibi çalışanların bir kısmının kafası karışmış ama çoğunluğu oldukça kızgın ve kararlı bir şekilde bağlı bulundukları örgütlerden açıklayıcı bilgi ve eylem kararlarını bekliyorlar.

Ülkemizde örgütlü , örgütsüz tüm emekçileri temsil eden üç büyük konfederasyon var. Yıllardan beri söylediğim ve tüm emekçilerinde görmek istediği ortak sorunlar için ortak mücadele zamanı gelmiştir. Geçen her dakika bizim aleyhimize işleyeceğinden kaybedecek hiç zamanımız da yoktur. Bu sorun hiç bir sendikanın yada konfederasyonun tek başına çözebileceği bir sorunda değildir.

Bunun içinde üç konfederasyon yöneticilerimize düşen görev bu saatten sonra ayrı ayrı açıklamalar yada eylem planları yapmak yerine bu saldırıyı bir kez püskürtmek ve hiç raftan inmemesi için tüm açıklamaları ve eylemleri tek ses haline getirmektir. Şu anda bunun en güzel örneğini İstanbul Sendikalar Platformu'nun yaptığı eylem ve açıklamalarda görüyoruz. Bu güzel örneği tüm Türkiye'ye yaymak ve mücadelemizi kazanmak için, Haydi Türk-İş, Haydi Disk, Haydi Hak-İş tüm emek dostlarıyla birlikte ortak mücadeleye” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi