Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’nın seçim vaatlerinden biri daha hayata geçti. İçinde yaralı ve hasta hayvanlar ilk müdahalede bulunabilecek ilaç ve sağlık malzemesi olan hayvan ambulansı “Haybulans” hizmete girdi.

Çaycuma Belediyesi, Başkan Bülent Kantarcı’nın seçim kitapçığında yer verdiği bir vaadi daha hayata geçirerek sokak hayvanları için ambulans olarak görev yapacak bir aracı hizmete sundu. “Haybulans” adı verilen araç hastalanan ya da herhangi bir kazada yaralanan sahipsiz tüm hayvanlara hizmet verecek. İçinde hayvan için sedye, ilkyardım için gerekli ilaçlar, sağlık malzemesi ve bazı teçhizatın bulunduğu haybulans, haftanın 7 günü 24 saat hizmette olacak. Vatandaşlar kazalanan ya da hastalanan sokak hayvanını Çaycuma Belediyesinin 153 numaralı telefonuna bildirecek. Haybulansla bildirilen adrese gelen Belediye ekipleri hayvanı olay mahalinden alarak ilk müdahaleyi ambulansta yapacak. Hayvan gerekirse Çaycuma Belediyesi geçici hayvan barınağına götürülerek tedavi altına alınacak.

HAYVANLARIN BİLE MUTLU YAŞADIĞI BİR KENT

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediyesi Başkanımız Bülent Kantarcı, “Yaptığı kentsel düzenlemelerle Çaycuma’ya her alanda çağ atlatan Çaycuma Belediyesi buna bir de ‘Hayvan dostu belediye’ unvanını ekliyor. Bu alanda yaptığımız pek çok çalışmaya Haybulans’ı da ekledik. Seçim döneminde verdiğimiz vaatlerden birini daha hayata geçirmenin sevinci içindeyim. Sokak hayvanları, artık çok daha hızlı şekilde sağlık hizmeti alacak. Çaycumalılar zaten çok şefkatli. Birçok vatandaşımız sokak hayvanlarını besliyor, sağlık sorunları ile ilgileniyor. Çaycuma bizim hizmetlerimiz, hemşerilerimizin bu şefkati ve hayvan sevgisi sayesinde, hayvanların bile mutlu yaşadığı bir kent haline geldi. Bundan büyük gurur duyuyorum” dedi.

İÇİNDE VETERİNER HEKİM DE YER ALACAK

Sistemin çalışmasıyla ilgili bilgiler de veren kantarcı, “Vatandaşlarımız yaralı ya da hasta bir sokak hayvanı gördüğünde Alo 153’ü arayarak belediyemize bildirecek. Gelen ihbar üzerine bir personelle birlikte bildirilen adrese giden veteriner hekimimiz orada ilk müdahaleyi yapacak. İlk müdahalesi yapılan hayvan, veteriner hekim gerek gördüğü takdirde tedavisi yapılmak ya da gözlem altında tutulmak üzere geçici hayvan barınağımıza alınacak. Burada gereken tedaviler uygulandıktan sonra yasanın emrettiği gibi alındığı ortama geri bırakılacak” dedi.

TEDAVİSİNİ YAPTIĞIMIZ HAYVANI ALDIĞIMIZ YERE BIRAKMAK ZORUNDAYIZ

Çaycuma Belediyesinin sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için çok yönlü çalıştığını söyleyen Kantarcı, “Belediyemizin bünyesindeki geçici hayvan barınağında birçok sokak hayvanının bakım, tedavi ve kısırlaştırmasını yapıyoruz. Hizmete sunduğumuz haybulansla artık sahada da hizmet vereceğiz. Sokak hayvanlarından çekinen bazı vatandaşlarımız, tüm hayvanların toplanarak barınağa kapatılmasını istiyor. Bu konuda çok sayıda başvuru geliyor. Hemşerilerime şunu bir kez daha açıklamayı zorunlu görüyorum. Hayvanları Koruma Kanunu, bizlere, tedavisi biten sokak hayvanlarını kısırlaştırıp aldığımız yere bırakmamızı emrediyor. Bunun aksine her türlü davranışı da hayvana karşı işlenmiş suç olarak görüyor. Yani böyle bir talebin yasada karşılığı olmadığı gibi, uygulayan da suçlu oluyor. Özet olarak şunu söylemek isterim, hayvanlarla dost olmak, yasalar açısından da zorunlu. Ben vatandaşlarımızın bunu dikkate alacağını düşünüyor, haybulansın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi