Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Orta ve Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Isparta, Adana, Trabzon ve Rize çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Kıyı kesimlerde hafif ve orta, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

EDİRNE 6°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 7°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde yağmurlu

KIRKLARELİ 6°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde yağmurlu

KOCAELİ 4°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde yağmurlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu,  sabah saatlerinden itibaren Aydın ve Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DENİZLİ 1°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 6°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

KÜTAHYA -4°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA 0°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu,  (Salı) sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz kıyıları ile Adana çevrelerinin yağmur ve sağanak, Isparta çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA -2°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, (Salı) öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

ANTALYA 8°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu,  (Salı) sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

HATAY -3°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA -5°C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, (Salı) öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA -5°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, (Salı) sabah saatlerinden itibaren aralıklı ve hafif olmak üzere karla karışık yağur ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR -5°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, (Salı) sabah ve öğle saatlerinde hafif kar yağışlı, zamanla karla karışık yağmurlu

KAYSERİ -13°C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu,  (Salı) öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı

SİVAS -18°C, -5°C

Parçalı ve çok bulutlu, (Salı) öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu,sabah saatlerinden itibaren bölge genelenin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İşte Bolu, Düzce, Kastamonu ve Zonguldak 11 Şubat 2020 Salı hava durumu.

BOLU -7°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, (Salı) sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı

DÜZCE -1°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu (Salı) sabah saatlerinden itibaren kıyıları yağmurlu, iç kesimleri karla karışk yağmur ve kar yağışlı

KASTAMONU -8°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, (Salı) sabah saatlerinden itibaren kıyıları yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK 0°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu,(Salı) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar Trabzon ve Rize çevreleri ile öğle saatlerinde Orta Karadeniz’in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA -5°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

SAMSUN -2°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu,  (Salı) öğle saatlerinde yağmurlu

TOKAT -9°C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, (Salı) öğle saatlerinde kar yağışlı

TRABZON -2°C, 9°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar hafif kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. İşte Erzurum, Kars, Malatya ve Van hava durumu.

ERZURUM -22°C, -7°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS -24°C, -7°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA -10°C, 1°C

Parçlı ve çok bulutlu

VAN -16°C, -6°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Siirt çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İşte Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa 11 Şubat 2020 Salı hava durumu.

DİYARBAKIR -5°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP -7°C, 2°C

Parçalı bulutlu

SİİRT -9°C, 1°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

ŞANLIURFA -6°C, 4°C

Parçalı bulutlu

Editör: Haber Merkezi