Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Başkanlığına bağlı Türk Büro Sen Zonguldak Şube başkanı Köksal Tunçtürk yaptığı açıklamada, “Hakkı tutup kaldıranların sendikası 28 yaşında” dedi.

Tunçtürk açıklamasında, “Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Türk Milleti’nin; vatansever, devletine ve milletine sevdalı evlatlarının büyük mücadeleler sonucunda kurmuş olduğu Türk Büro-Sen ve Türkiye Kamu Sen’e bağlı Sendikaların resmi kuruluşunun üzerinden tam 28 yıl geçti” diyerek şunları söyledi:

“Geçen 28 yıl gösterdi ki, Türkiye Cumhuriyetinin kamu Sendikacılığı açısından gerçek yol göstericisi ve hak savunucusu sadece Türkiye Kamu-Sen ve ona bağlı Sendikalarıdır. Mücadelesinin temeline insanı koyan, kuruluş ilkelerinin temeline “İnsan mukaddes, emek kutsal” anlayışını alan, “Bizim ilkemiz, Önce Ülkemiz” felsefesini kendine düstur edinen, alın teri ve emeğin kıymetini herşeyin üstünde tutan, hiçbir baskıya boyun eğmeden dik duran, her daim memurun lehine kazanımların altına imza atan, yürekli ve cesur Türk Memurunun tek birleşme adresi olan Sendikamızın 28. Yaşı kutlu olsun.

28 yıllık mücadelemizde hak, hukuk ve adalet diyerek, kamu çalışanlarının haklarının korunup geliştirilmesi için mücadele ettik. Kamuda her zaman liyakat, ehliyet ve birikim kriterlerinin hayata geçirilmesini talep ettik. Hak mücadelemizi sadece mensuplarımız için değil, tüm kamu çalışanları için verdik. Mücadelemizin gücünü bugüne kadar hep üyelerimizden aldık, bundan sonrada üyelerinden almaya devam edeceğiz. Bu sebeple Sendikamız binlerce kazanımın altına imza atabilmiştir. Çok şükür ki, Türk Büro-Sen’in bu şanlı mücadelesi Türk Memur Sendikal hareketine altın harflerle yazılmıştır.

45 bini aşkın üyesiyle, aile sıcaklığı içinde birleştirdiği her bir ferdiyle ortak hedeflerimizden şaşmadan, kuruluşumuzda belirlediğimiz ilkelerden sapmadan, memurlarımızın hak ve menfaatlerini koruyup kollamaya devam ediyoruz. 28 yıllık onurlu mücadelemizde ahirete intikal eden, emekli olan dostlarımız oldu. Mücadeleyi bugünlere getiren ve Sendikamıza katkı sağlayan, ilkelerimizden sapmamış tüm gönül dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Geçmişte ve halen Türk Büro-Sen üyesi olan ve bize destek veren tüm teşkilat mensuplarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Nice 28 yıllara hep birlikte yürümek dileğiyle” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi