Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar, Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile mücadele kapsamında günde 5 bin adet maske ürettiklerini belirtti.

Maske üretimine hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Tuygar, “Maske üretimine ilk başladığımız zamanlarda 20 usta öğreticimiz günde 1000-1500 maske üretimiyle sürece destek olmaya başladı. Sonrasında ise günde 5000 maske üreterek belediyemize katkı sağlamaya başladık” dedi.

Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar, açıklamasına şöyle devam etti:

“Dünyada ve ülkemizde görülen (COVID-19) salgını sürecine Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi olarak ilk baştan itibaren dahil olduk. Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi ve MFA Maske işbirliğinde sosyal sorumluluk projesi başlattık. 22 Mart 2020 tarihinden itibaren maske üretimine geçmiş olduk. Maske üretimine ilk başladığımız zamanlarda 20 usta öğreticimiz günde 1000-1500 maske üretimiyle sürece destek olmaya başladı. Sonrasında ise günde 5000 maske üreterek belediyemize katkı sağlamaya başladık. Kadrolu öğretmenlerimiz sağlık kuruluşlarına ve diğer kamu kurumlarına koruyucu tulum dikerek destek vermeye başladılar. Şuana kadar 300’ün üzerinde koruyucu tulum dikilmiş bulunmakta. Yeni gelen malzememizle beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi olarak bu sıkıntılı süreçte kamu kurumlarımıza ve Zonguldak Belediyesine dağıtılan maskelerin üretimi için elimizden geleni yapıyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi