Zonguldak’ta MFA’nın Genel müdürü ve ortağı ve bir süredir sürdürdüğü Türkiye İş Güvenliği İş Adamları Derneği Genel kurulu genel  başkanlığını 2016 yılından bu yana sürdüren Fatih Furtun yapılacak olağanüstü genel kurulunda görev almayacağını açıkladı.

Furtun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye İş Güvenliği İş Adamları Derneği (TİGİAD) ’da Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlayan yöneticilik dönemimi, büyük bir hassasiyet, sorumluluk ve özveri ile 2016 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürmekteyim. Ülkemiz açısından çok önemli bir gündem olan İş Güvenliği noktasında, üreticiden ithalatçıya, işverenden işçiye, kamudan sivil toplum örgütlerine ilişkileri çok daha güçlü hala getirerek, TİGİAD’ı sektörün çatı örgütü yapmak için hem ulusal hem de uluslararası alanda arkadaşlarımla birlikte büyük gayret gösterdim. Bu konuda ciddi mesafeler aldığımızı söylemek sanırım yanlış olmayacaktır” diyerek şunları  söyledi:

“Ülkemizde son dönemde gerçekleşen gümrük düzenlemeleri ile Asya menşeli KKD ürünlerinin ithalatında önemli zorluklar, engeller oluştu. Süreç üretici ve ithalatçı kimliğini birlikte taşıyan firmalara fayda sağlarken, ithalatçı üyelerimiz yeni dönem ve uygulamalardan zarar görmeye başladı. Maalesef bu durum dernek üyeleri arasında ilk etapta kamplaşmaları ve sonrasında da haksız suçlamaları beraberinde getirdi.

Gücünü üretimden alan bir firma temsilcisi olarak bu zorlu süreçte, ayırım yapmaksızın hem üretici hem ithalatçı tüm üyelerimizin menfaatini düşünerek, dengeli bir şekilde Başkanlık yapmaya çalıştım. Bu anlamda ne üreticileri yok sayabilir ne de ithalatçıların karşısında olabiliriz. Çünkü hepsi sektörün olmazsa olmazlarıdır.

Ancak gelinen noktada üyelerinin ezici çoğunlukla ithalatçı olduğu TİGİAD’da artık ithalatçı üyelerimizi temsil etme vasfımı yitirdiğimi üzülerek gözlemlemiş bulunuyorum. Dernek üyelerimizin, şahsımın, hiçbir işletmenin ve hiçbir kurumun yıpranmaması, dernek üyelerimizin hür iradesi ile bu süreçte kendisini temsil edecek yeni Başkan ve yönetimi belirlemesi adına TİGİAD’ı vakit kaybetmeden olağan üstü genel kurula götürme kararımı, tüm yönetim kurulu arkadaşlarımın desteği ile almış bulunmaktayız.

Bu vesile ile Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte olduğum TİGİAD’a yapılacak olağanüstü genel kurul ile veda edeceğim. Farklı dönemlerde birlikte görev yaptığım tüm dost ve paydaşlara teşekkür etmek isterim. Bu vesileyle yeni seçilecek yönetime şimdiden başarılar dilerim” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi