AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun İstanbul’un Fethi’nin 567 yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tosun mesajında şu görüşlere yer verdi;

Fetih ile yeni bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktası olan İstanbul’un Fethi için Hz. Peygamber Efendimiz (S.A.V) de ‘O’nu Fetheden ne büyük kumandan, O’nu fethedenler ne büyük asker’ şeklinde önemsemiş, müjdelemiş ve övmüştür.

Aşılmaz surlara, denize çekilen zincirlere, yardıma gelen Haçlılara rağmen yılmayan Fatih Sultan Mehmet’in kararlılığı, gemileri karadan yürüten zekâ ve azmi örnek olmuş ve olmaya da devam edecektir.

Bizler, Ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine milletimizle birlikte taşıyacağız. AK Partimizin iktidara gelmesiyle birlikte başlayan hizmet ve yatırımlar artarak devam edecek, hep birlikte hedeflerimize ulaşacağız. Bu düşüncelerle İstanbul’un fethinin mimarı, büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet’ i, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yâd ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi