Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirleri ve uyarıları dikkate almayan insanlar hafta sonu güneşi de görünce parklara ve sahillere akın ettiler.

Günlerdir devlet yetkililerinin Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında mümkün oldukça evden dışarı çıkılmaması uyarılarına rağmen özellikle yaşları 60’ın üzerinde olan vatandaşların halen dışarı çıkması, park ve bahçelerde oturması tepki çekiyor.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında devlet yetkilileri ve sağlık bakanlığından yapılan açıklamalara aldırış etmeden kendileri kadar yanlarındaki kişileri de risk altında bırakan bazı insanlar hafta sonunu parklar ve sahillerde geçirdiler. Yapılan uyarıları hiçe sayarak banklarda kalabalık şekilde oturmaya devam edilmesi yapılan uyarıları ne kadar ciddiye alıp almadığımızın kanıtı oldu. Devlet tarafından alınan tüm tedbirlere ve evde kalma uyarılarına rağmen vatandaşların bu tarz davranışlar sergilemesi duyarlı birçok kişiyi tedirgin etmeye yetti.

Koronavirüs tedbirleri için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan; “Kişisel hijyen ve el yıkaması çok önemli. Normal sabunla 20 saniye yıkama yeterli. Tek kullanımlık mendiller kullanın. Bu dönemde 1 metreden yakın mesafeye girmeyin. Gripli olanlar mutlaka maske kullanmalı. Herkesin maske kullanmasına gerek yok. Kalabalık, yoğun ortamlara mümkün mertebe girmeyin. Bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırın” uyarılarına rağmen yapılan bilinçsizce davranışlar, park ve bahçelerde kalabalık şekilde oturmalar, yerlere tükürmeler, kişinin ağzını burnunu sildiği peçeteleri çöp yerine yerlere atması gibi örneklerin halen devam etmesi Koronavirüs (Covid-19) konusunda ne kadar ciddi olup olmadığımızı göstermiş oluyor.

Dünya genelinde etkili olan Koronavirüs tedbirleri kapsamında devletimizin duyarlılığı, sağlık çalışanlarının özverileri karşısında bizlere düşen görevleri yerine getirmek zor olmasa gerek! Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi