Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal yaptığı açıklamada, “Kıdem tazminatı, çalışanın geleceğinin en önemli güvencesidir” dedi.

Sarıal açıklamasında, “Kıdem tazminatı, bir yıl harcanan emeğe, bir yıl dökülen alın terine karşılık, verilen yılda bir aylık haktır. Kıdem tazminatını kaldırmak; yılda bir aylık, 30 günlük karşılığını 19 güne düşürmek en büyük haksızlık, adaletsizlik, hukuksuzluktur” diyerek şunları söyledi:

“Kıdem tazminatı konusunda yapılmak istenen, olağan bir düzenleme değildir. Çalışanların verdiği emek mücadelesi sonucu TBMM onayı ile kazanılmış hakka açıktan yapılan bir saldırıdır. 
Kıdem tazminatına karşı yapılan her saldırı, emeğe, alın terine karşı yapılmış bir saldırıdır.  Fabrikalarda, ofislerde, hizmet sektöründe, madenlerde, ulaşım sektöründe, tarlalarda, laboratuarlarda, hastanelerde çalışan genç kızlarımızın, çalışan genç delikanlılarımızın, kadın erkek herkesin geleceğine karşı saldırıdır.   Kıdem tazminatı, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların yüksek ideallerinin ulaştığı “Sosyal Devlet” aşamasının ileri bir kazanımıdır.

Çalışma yaşamına esnek çalışma kavramını yerleştirmek, iş güvencesini ve bir işten emekli olabilme hakkını hedef almaktadır. AKP iktidarının getirmeye çalıştığı yeni istihdam anlayışı, çalışanlara ek olarak, bir işe girme ve sonrasında, iş güvencesi içinde mutlu bir evlilik ve yaşlılık dönemi hayali kuran işsiz gençlerin de hayallerini çalma girişimidir.  İş güvencesi ve kıdem tazminatı gibi kazanımları yıkmak, geriletmeye çalışmak, sosyal devlete karşı açılmış bir savaş ilanıdır.  Dahası bu gelişmeler, AKP iktidarının sosyal devlet anlayışı yerine sermaye devleti anlayışını getirme çalışmalarının bir sonucudur.
Biz CHP’liler olarak, ulus dışı, yabancı sermayeyi Türkiye çekme adına; gençlerimizin, çalışanlarımızın alın terinin, emeğinin ve gelecek hayallerinin feda edilmesine asla göz yummayacağız. 18 senedir ülkeyi yöneten, krizler, yolsuzluk ve yoksulluktan başka hiçbir getirisi olmayan AKP iktidarının çalışan gençlerimizi sermayenin kölesi yapmaya yönelen politikalarına karşı, gençlerimizi, anne ve babalarını çok dikkatli olmaya davet ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi