Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü İşbirliğinde kanserde Erken Teşhisin Önemi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Kanser Haftası Etkinlikleri Kapsamında Fotoğraf Sergisi Açıldı.

Esas 67 Burda Alışveriş merkezinde düzenlenen Fotoğraf Sergisinin açılışına İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner, Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Ali Turan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer İnan Güven, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıoğlu, Kanser Birim Sorumlusu Esin İlhan’ın yanı sıra çok sayıda sağlık çalışanı katıldılar.

Düzenlenen resim sergisinde yer alan modellerin hepsi kanser tedavisinde başarılı olmuş kişiler, onlar için hayat bir zamanlar elbette çok zordu. O hüzen perdesini aralayıp hastalıklarını kabullendiler, tedavilerinin başarılı olacağına inandılar ve kanseri vücutlarından kovdular.

4 Şubat Dünya Kanser Günü Sergisinin açılışının ardından bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi.

“Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir ve toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi-manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de giderek artmasına yol açmıştır.

Türkiye’de görülmekte olan kanserin sıklığı Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika gibi gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkelere göre daha düşüktür.  Çocukluk çağı kanserlerinde ise lösemi en sık görülen kanser türüdür. Gençlerde ise (15-24 yaş grubu) erkeklerde testis kanseri, kadınlarda ise tiroit kanseri ilk sırada yer almaktadır.

Her yıl 4 Şubat’ta; kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde kutlanan Dünya Kanser Günü,  ilk kez 2005 yılında, ülkemizin de yakın işbirliği içerisinde olduğu Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) tarafından düzenlenmiştir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi