2010 yılında ordu içindeki Fettullahçı yapıya işaret ederek görevinden istifa eden eski Deniz Harp Okulu Komutanı Türker Ertürk, Demokrasi Platformu’nun konuğu olarak Zonguldak’a geldi.

Zonguldak Demokrasi Platformu Uğur Mumcu anma etkinlikleri kapsamında, Deniz Harp Okulu eski Komutanı Emekli Amiral Türker Ertürk ile “Kanal İstanbul ve Doğu Akdeniz’deki Gelişmeler Işığında Türkiye’nin Denizcilik Politikaları” başlıklı bir söyleşi düzenledi.

Maden Mühendisleri Odası Lokalinde düzenlenen söyleşiye; ADD Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila, CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, TTK eski Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Başkanı Çağlar Öztürk, ZOKEV Başkanı Kürşat Coşkun ve platform üyeleri katıldı.

Sözlerine Demokrasi Platformu ve bileşenlerine kendisini Zonguldak’a davet ettikleri için teşekkür ederek başlayan Deniz Harp Okulu eski Komutanı Emekli Amiral Türker Ertürk, “İçinde bulunduğumuz hafta ‘Demokrasi ve Adalet’ haftası bu nedenle demokrasi ve adalet için bu ülkede canlarını veren, şehit olan aydınlarımızı da saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Demokrasi ve Adalet diyoruz ama bugün ne yazık ki demokrasi ve adalet konusundaki bütün kazanımlarımız resmen katledilmektedir. Bununda müsebbibi şuan ki siyasi iktidardır” dedi.

Deniz Harp Okulu eski Komutanı Emekli Amiral Türker Ertürk, sunumuna denizcilik, Kanal İstanbul, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve Libya konularında bilgi verdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi