Maden Nezaretçileri Derneği Olağanüstü Genel Kurulunda, dernek başkanı Erol Şekerci güven tazeledi.

Halil İbrahim Sofrasında gerçekleştirilen Maden Nezaretçileri Derneği Olağanüstü Genel Kurulu divan heyetinin belirlenmesinin ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Maden Nezaretçileri Derneği Başkanı Erol Şekerci, kongrede yaptığı konuşmada Maden Nezaretçilerinin kurumun usta-çırak ilişkisiyle yetişmiş, madencilik kültürünü yarınlara taşıyan kişiler olduğunu belirterek şunları söyledi:

MADEN NEZARETÇİLERİ İŞÇİ-YÖNETİM ARASINDA DENGE KURAR

“Zonguldak Taşkömürü Havzasında kömürün işletilmeye başladığı günden itibaren el emeğine dayalı bir üretim kültürü oluşturulmuştur. Bu üretim kültürü ağır ve yorucu işlerde çalışmaya dayalı bir kültürdür. Zonguldak insanı bu kültürü benimsemiş babadan oğula aktarılan bir olgu haline gelmiştir. Bu üretim kültürü içinde için de yer alan maden nezaretçileri işyeri, işçi ve kurumun çalışma şartlarında çok önemli yer tutar. İşin ağırlığı ve yoğunluğu nezaretçilerin üzerine yüklenmiştir. Maden Nezaretçileri işçinin yalnızca işiyle değil her türlü acısını ve neşesini paylaşır, yönetim ile işçi arasında denge kurar. Nezaret etmenin yanı sıra madencilik metot ve tekniklerinin öğretilmesini sağlar. Maden Nezaretçileri kurumun usta-çırak ilişkisiyle yetişmiş madencilik kültürünü yarınlara taşıyan kişilerdir.

GMİS VE AMELE BİRLİĞİ İŞÇİ SINIFINA SAHİP ÇIKMADI

Kurumda ölümlü veya yaralamalı iş kazaları meydana gelmektedir. İş kazası sonrası açılan davalarda hiç kusurumuz olmamasına rağmen çalışma şartlarımızı bilmeyen sözde bilir kişiler bizler hakkında kararlar verip yüksek miktarda paralar ödemeye bizleri mahkum etmektedirler. Bu nedenle bizler tedirgin olurken üretimde olumsuz etkilenmektedir. Bu büyük sorunun çözümü için Genel Maden İşçileri Sendikası ve Amele Birliği yöneticileri ile yöneticileri ile defalarca görüşmemize rağmen bir sonuç alamadık. Emekçi sınıfını temsil edenler işçi sınıfının sorunlarını görmezden gelmiş ve çözüm yolları varken işçi sınıfına sahip çıkmamışlardır. İşçi sınıfını yalnız bırakmışlardır. Bu yüzden derneğimiz çatısı altında yardımlaşma ve dayanışma sandığı kurmayı Maden Nezaretçileri Derneği yönetimi olarak kendimize görev bildik. Bizler şuan rızkımızı, ekmeğimizi kazanmak ve 200 TL yevmiye alabilmek için her gün 2 yüz bin TL gibi yüksek miktarlarda paraları riske atarak ocağa iniyoruz. Bu sorun yalnızca bizlerin değil tüm kamu çalışanlarının sorunu olduğunu herkes bilmelidir. Bizler emek yoğun çalışan insanlarız hata yapabiliriz. Hiç hata yapmayan insan hiçbir şey yapmayan insandır.”

Gündem maddelerinin okunarak oylanmasının ardından seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Maden Nezaretçileri Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı Yönetimi: Erol Şekerci, Neşat Cebeci, Sinan Durdu, Ertan Akar, Onur Arık, Mustafa Karaman ve Ferit Atav’dan oluştu. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi