Çaycuma Manda yoğurdunun Zonguldak’ta ve ülkede marka olarak belgelenmesinin ardından ilçede yoğurt üreticisi olarak faaliyet gösteren Aynur Abla, coğrafi işaret almalarıyla ilgili emeği geçenlere teşekkür etti.

Emek ve çabalarının sonuç verdiğinin söyleyen Aynur Abla, "Kaybolmaya yüz tutan yöresel ürünümüz olan Çaycuma Manda Yoğurdu ile yaptığımız çalışmalar semerelerini veriyor. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaptığı başvuru ile yoğurdumuz artık coğrafi olarak işaretlendi ”dedi.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığın yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ile Genel Sekreter yardımcısına teşekkürlerini beyan eden Aynur Abla açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “ Uzun zamandır Zonguldak'ın en önemli yöresel ürünümüz olan yoğurdumuz için Türkiye’de çeşitli platformlarda gitmediğimiz toplantı, çalıştay, fuar, seminer bırakmadık. Çaycuma'da Manda yetiştiricilerimizle yaptığımız çalışmalara üniversite hocalarımız ve çeşitli STK'lar ve basınımızın da desteği ile yaptığımız algı başarıyı da beraberinde getirdi. Özel İdare ile katıldığımız ‘Zonguldak'ın yöresel ürünleri Türkiye ile buluşuyor’ çalışması için gittiğimiz Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir'de Çaycuma Manda Yoğurdu olarak büyük ses getirdik. Katıldığımız Coğrafi İşaret Çalıştayların da yoğurdumuzu ulusalda varlığını ön plana çıkardık. Coğrafi işaret alan ürünlerle yoğurdumuzu da buluşturduk. Yerelde, Manda Birliği'ni kurarak ilimiz valiliği, Tarım İl Müdürümüz Cemalettin Çataklı vasıtasıyla çiftçilerimize manda dağıtımına etken olduk. Tarım Bakanımızla görüşerek yoğurdumuzun üstün özelliklerini anlattık. BAKKA ile gastronomi çalışmalarında Türkiye'nin en meşhur aşçıları ve şeflerine yoğurdumuzun varlığını kanıtladık, tasdik ettirdik. Yapılan denetimlerde tağşişiz saf manda yoğurdumuz ile sosyal kültürel ekonomik değeri yoğurdumuzun gururla adını taşıdık. Köylülerimizle beraber bu onuru Çaycuma'da, Zonguldak'ta hep beraber yaşadık. Aynur Abla olarak hep fedakârlık yaptık. Sevgi ile aşk ile yöremize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu çalışmaları yaparken ne yazık ki bazı kuruluş ve kişiler tarafından desteklenmek yerine yok sayılarak görünmezden gelinerek, algı operasyonlarına maruz kaldık. Üzerinde durmadık, üzerine bastık geçtik. Neticede var olan manda yoğurdumuzu yok olmaktan kurtarıp sahaya sürdük. Sonuçlarını kamuoyumuza bırakıyoruz. Bu vesileyle çıktığımız bu yolda inançla ısrarla çalışarak tüm olumsuzluklara rağmen bu yöresel ürünümüzü hak ettiği yere gelmesini başardık. Bize sadece bu işin uzmanları olan hocalarımızdan teşekkür geldi, bu da bize yetiyor. Bu vesile ile yola çıktığımız üreticilerimiz ile bize her zaman destek veren basınımıza, Çaycuma ve Zonguldak halkına teşekkür eder, Ramazan Bayramlarını tebrik ederiz." Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi