Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’nın son Koronavirüs genelgesi doğrultusunda ilimizde de faaliyet gösteren kahvehaneler, çay ocakları, internet salonları, oyun salonları, Playstation salonları, Bilardo, spor salonları ve birçok genelge doğrultusundaki işyerlerimizin genelge doğrultusunda geçici olarak kapatılması, özellikle kahveci ve çay ocağı çalıştıran esnaf arkadaşlarımızı zor duruma sokmuşlardır” dedi.

Küçük açıklamasında, “Burada mağduriyet açısından esnafımız ileriye dönük vergileri, SSK ödemeleri, Bağ-Kur ödemeleri özellikle kira konusunda arkadaşlarımız yakınmakta, kiraları nasıl ödeyecekleri yönünde” diyerek şunları söyledi:

“Tabi ki Bakanlığın genelgesi doğrultusunda biz arkadaşlarımıza gerekli uyarıları yaptık. Bu konuda hassasiyet göstermelerini istedik, işyerlerinin kapalı tutulması konusunda devamlı da uyarıda bulunuyoruz.

Bu arada çay ocaklarıyla ilgili arkadaşlarımızın da talepleri söz konusu oldu bunu da Birlik Başkanımıza ilettik. Bununla ilgili bir gelişme olursa biz üyelerimize duyuracağız. Bizim ayrıca hükümetimizden beklentilerimiz, yapılandırılmış borçlar var. Özellikle Belediyeye olan esnafımızın borçları var yapılandırılan. Bunun yanında vergi daireleri var, SSK, Bağ-Kur var, icra takibinde olan üyelerimizin borçları var, yapılandırılmış borçlar var. Bu konuda mağduriyetlerimiz inanıyorum hükümetimiz tarafından giderilecektir” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi