Devrek sebze meyve pazarında satış yapan bir esnaf, fiyat etiketi ile alakalı kurallara uymadığı için, Devrek Belediye Encümeni tarafından geçici bir süre pazardan men edildi.

Devrek Belediyesine bağlı Zabıta ekiplerince sebze meyve pazarında yapılan kontrollerde, bir tezgâhta fiyat etiketlerinin kurallara uygun olmadığı tespit edildi. Belediye Encümeni tarafından geçi bir süre pazardan men edilen tezgâhın bulunduğu alan boş bırakıldı.

Sebze meyve pazarında demetim kontrollerde bulunan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Pazar yerindeki denetimlerimizi düzenli olarak yapıyoruz. Pazaryeri kurallarına uymayan veya pazarın düzenini bozan kişilere karşı yaptırım uyguluyoruz. Halkımızın daha sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir ortamda alışveriş yapabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Pazar alanımıza güvenlik kamera sistemi kurduk.

Yaptığımız denetim kontrollerde, vatandaşa kötü söz veya davranışta bulunmamaları, yüksek sesle bağırmamaları, pazarın düzenini bozmamaları ve kurallara uymaları konusunda pazarcı esnafımızı sürekli olarak uyarıyoruz.
Halkımızın da karşılaştıkları olumsuzlukları Zabıta yetkililerine bildirmesini istiyoruz”

Editör: Haber Merkezi