Özel İdare Genel Sekreterlik görevini yaklaşık 7 yıldır başarıyla yapan Recep Demirtaş, onuruna verilen yemek ile birlikte çalışma hayatına veda etti.

Emirgan Otel’de verilen yemeğe, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Deniz,  DSİ Şube Müdürü Muharrem Atalar, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun, Level Hastanesi doktoru Yücel Alagöz, Kızılay Derneği Başkanı Aydın Ergenç, Zonguldak Valiliği Özel  Kalem Müdürü Güner Ayyıldız, Zonguldak Valiliği Basın Müdürü Mehmet Zafer Alas, Özel İdare Genel sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu, SGK İl Müdürü Erkin Avcı, İl Milli Eğitim müdür  vekili Harun Akgül, İl Milli Eğitim eski müdür vekili Murat Kapıcı, İl Genel Meclisi eski başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Gençlik ve Spor İl müdürü Hakan Yüksel, İl Genel Meclisi üyeleri ile Yol-İş Kastamonu Şube Başkanı Sadık Düzgün,Özel İdare müdürleri ve çalışanları katıldı.

Düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Özel İdare Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Tokullu, “Bugün burada hepinizin bildiği gibi yedi yıldır Genel Sekreterliğimizi yapan Recep Demirtaş’ın emekliliği dolayısıyla toplanmış bulunuyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Kurumsal olarak geçen zaman içinde çok yol aldık hizmet alanımız olan kırsal kesimin temel ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi konfora dönük çalışmalar, kültürel ve sosyal projelerle de desteklediğimiz hizmetlerimizi ilerletme gayretinde olduk. Bütün bu çalışmalar yetkili organlarımızın aldığı kararlar doğrultusunda ve Genel Sekreterimizin başında olduğu bir ekip tarafından gerçekleştirilmiştir. Elbette bir takım eksikliklerimizin farkındayız bunu giderme çalışmalarımız devam edecektir.

Son yedi yılını kurumumuzda  olmak üzere otuz dokuz yıllık memuriyet hayatında bürokrasinin değişik kademe ve yerlerinde çalışan, acı tatlı hatıralarla dolu bir iş hayatı olan Genel Sekreterimizi kendine özgü yönetim tarzı ve kişiliği ile hafızalarımızda ve gönüllerimizde yerini almıştır. Tabiatıyla hepimiz bir gün memuriyetimizi ve iş hayatımızı emeklilikle sonlandıracağız. Bu doğal sürecin kaçınılmaz bir neticesi olarak emekli olan abimize bundan sonraki yaşamında ailesi ile birlikte mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum. Yolunuz açık olsun”

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de düzenlenen veda yemeğinde yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Yaklaşık 6 yıldır sayın Genel Sekreterimle beraber çalıştık. Zaman çabuk geçti. Zaman zaman kavga ettiğimiz tartıştığımız zamanlar oldu. Bu gecede helalleşme zamanı. Biz hakkımızı helal ediyoruz. Bizim amacımız Zonguldak için mücadele etmekti. Kimseyle kişisel bir mücadelemiz olmadı. Bundan sonraki yaşamında sayın genel sekreterimize sağlıklı huzurlu günler diliyoruz. Zonguldak’ta arkadaşlarımız meclisimiz ile mücadelemize devam edeceğiz. Amacımız Zonguldak için güzel hizmetler yapmak. Makamlar gelip geçidir. Önemli olan hoş bir seda bırakmak hizmetle anılmaktır. Bundan sonra gayretimiz güçlü bir iradeyle Özel İdareyi iyi yerlere taşımak. Sayın Genel Sekreterimize bundan sonra yaşamında huzurlu günler diliyorum”

Özel İdare Genel Sekreterlik görevini tamamlayarak emekli olan Recep Demirtaş da yaptığı konuşmada, “Değerli arkadaşlarımız, bildiğiniz gibi asıl mesleğim öğretmenlikti. Yıllarca bu meslekte çeşitli okullarda öğretmenlik yaptım. İyi ki de yapmışım, şimdi ben de diyorum ki ‘Öğretmenlik mesleği insanlığın en şerefli tacıdır. Ve bana böyle bir mesleği icra etmek nasip olduğu için binlerce kez şükür ediyorum rabbime” diyerek şunları söyledi:

“Öğretmenlikten, yöneticiliğe uzanan, değişik kademelerinde ve kurumlarda geçen çalışma hayatım boyunca acısıyla tatlısıyla çok şeyler yaşadım. Çalışırken gerçek hizmetin insanlığa hizmet olduğunu hiçbir zaman unutmadım. Çevremdekilere de unutturmadım. Daha iyi ve çağdaş bir Zonguldak için daha başka neler yapılabileceğimin davasındayım hep. Emekli olduktan sonra da işin içinden biri olarak değil, sade bir vatandaş olarak hep bu şehre ve insanlara dair daima duyarlı olacağıma inancım sonsuzdur. Bütün imkansızlıklara rağmen hep birlikte başarıya ulaştık. Çünkü biz bir aile olduk. İyiki sizler gibi bir ailem var. Ne mutlu bana. Bundan sonra ilimize hizmeti bensiz de başarı ile yapacağımızdan eminim. Biliniz ki başarılarınızı büyük bir gururla izliyor olacağım. Benim hayallerimi gerçekleştirme fırsatı verdiğiniz için sizlere müteşekkirim,

Çalışma hayatım boyunca hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen,  bu anlamlı günümde yanımda olan tüm daire müdürü arkadaşlarıma ve personellerine teşekkür ediyorum. Evet, değerli dostlarım bu yol burada biterken, yaşamımda yeni bir sayfa açılırken sizlere çok ama çok teşekkür ederim.

Neden mi?

Yol boyunca bana her zaman eşlik ettiniz. Yol boyunca bana yardımlarınızı esirgemediniz. Yol boşunca kah güldük, kah ağladık. Yol boyunca acılarımı paylaşıp azalttınız, sevinçlerimi paylaşıp çoğalttınız. Yarın hepiniz yeni bir güne şartlar nasıl olursa olsun yürümeye devam edeceğinizden eminim. İşte buradan tarifi mümkün olmayan birçok duyguyla ayrılırken hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin. Sağlıcakla kalın. Allah’a ısmarladık”

Yapılan konuşmaların ardından Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş’a, Zonguldak Valiliği başta olmak üzere, AFAD İl müdürü Ahmet Güngör, Yol-İş Kastamonu Şube Başkanı Sadık Düzgün, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli,Özel İdare çalışanları, Özel İdare Genel  Sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu  tarafından çeşitli hediyeler verilirken, Demirtaş’ın küçüklüğünden emekli olana kadar ki zaman zarfındaki hayat hikayesi video olarak katılanlara izlettirilirken, Emirgan’ın meşhur Çağ kebabı  katılanlara ikram edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi