Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kadın istihdamı konusunda önemli çalışmalara imza atıyor.

Kadın İstihdamına çok önem verdiklerini belirten Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Zonguldak’ta kadın girişimcilerle sürekli görüştüklerini belirtti.

Zonguldak Kent Merkezinde faaliyet gösteren ADAL Çağrı Merkezi işvereni Merve Mazlum’un ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduğu İŞKUR Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, şunları söyledi:

DEMİRSU: “ADAL ÇAĞRI MERKEZİ KADIN İSTİHDAMINA KATKI SAĞLIYOR”

“Kurumumuzun hedefleri arasında kadın istihdamı önemli yer tutmakta. Bu konuyla ilgili Zonguldak’ta kadın girişimcilerimizle sürekli görüşüyoruz. Bugün ADAL Çağrı Merkezi işvereni Merve Mazlum hanımefendi kurumumuza gelerek bizi ziyaret etti. Kendisiyle Kadın İstihdamının şehrimizde daha nasıl artırılabileceği hususunda görüş alışverişinde bulunduk. Kendisine kurumumuza gelen mağdur ve çağrı merkezinde çalışabilecek kadınlarımızı yönlendiriyoruz. Sürekli kendisiyle bu konuda işbirliği içerisinde çalışmalar yapıyoruz. ADAL Çağrı Merkezi kurumumuz hizmetlerinden ve teşviklerinden de sürekli yararlanarak kadın istihdamına katkı sağlıyor.

DEMİRSU: “KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN ÇOĞALTILMASI ÖNEMLİ”

Zonguldak ili kadın istihdamı yönünden biraz şansız diyebilirim. Bununda sebebi Zonguldak işgücü piyasasına baktığımız zaman kadınlarımızı yerleştirebileceğimiz işyeri sayısı az. Çünkü genelde sanayi işyerleri ile maden işletmelerinin fazla olması nedeniyle kadınlarımızı çalıştırabileceğimiz çok fazla alan bulunmamakta. Biz Toplum Yararına Programlar çerçevesinde kadınlarımızı işe yerleştirmeye ve evlerine ek gelir sağlamalarına çalışıyoruz. Bizim için Zonguldak’ta ADAL Çağrı Merkezi gibi kadınlarımızı çalıştırabileceğimiz başka işyerlerinin açılması önemli olduğu gibi kadın girişimcilerimizin de çoğaltılması önemli. Bu konuda da çalışmalarımız var.”

MAZLUM: “KADIN İSTİHDAMINA KATKI VERİYORUZ”

ADAL Çağrı Merkezi İşvereni Merve Mazlum ise yaptığı konuşmada: “Çağrı Merkezi sektöründe 12 yıllık bir deneyimim var. 2017 yılında ADAL Çağrı Merkezi olarak Zonguldak’ta faaliyet göstermeye başladık. Açıldığımız ilk günden buyana kadın istihdamına inandığım için kadın istihdamına destek vermeye devam ediyoruz. Şuan 24 bayanı istihdam ederek yolumuza devam etmekteyiz. Projelerimiz arttıkça ve iş olanaklarımız yükselmeye devam ettikçe Zonguldak’ta kadın istihdamı yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Çünkü yönlendirmiş oldukları personeller ile sağlamış oldukları teşviklerden dolayı hızla istihdamımızı artırıp çağrı merkezinin Türkiye’deki 180 bin kişiye vermiş olduğu istihdam oranında bizimde Zonguldak şehrinde bir katkımız olmasını istiyoruz” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi