Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, sendikaya bağlı şubelerde ve örgütlenme çalışmaları yaptıkları kuruluşlarda taban eğitim seminerleri yapmaya devam ettiklerini söyledi.

GMİS olarak eğitime önem verdiklerini belirten Demir, “2020 yılı içerisinde yaklaşık 1000 arkadaşımıza eğitim semineri vereceğiz. Eğitim seminerlerimizi Nisan ayı içerisinde bitireceğiz. 2021 yılında bu sayıyı daha da fazlalaştırarak arkadaşlarımıza katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, eğitim seminerleri konusunda gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

EĞİTİM SEMİNERLERİ NİSAN AYINDA BİTECEK

“Sendikamıza bağlı şubelerimizde ve örgütlenme çalışmaları yaptığımı kuruluşlarda taban eğitim seminerleri yapıyoruz. Seminerlerimizde arkadaşlarımızla daha çok vakit geçiriyoruz, eğitime ağırlık veriyoruz ve ciddi manada faydalı olduğunu görüyoruz. Güncel konular olan ekonomi, SSK ve örgütlenme konularında da çalışmalarımız oluyor. Taban Eğitim Seminerlerimiz 27-28 Aralık 2019 tarihlerinde Gelik Bölgesiyle başladı ardından MTA, Üzülmez, Amasra Şubelerimizde devam etti. Önümüzdeki haftalarda seminerlerimizi Merkez, Kozlu, Karadon ve Kandilli Şubelerimizle bitireceğiz. 2020 yılı içerisinde yaklaşık 1000 arkadaşımıza eğitim semineri vereceğiz. Eğitim seminerimizi Nisan ayına kadar bitireceğiz. 2021 yılında bu sayıyı daha da fazlalaştırarak arkadaşlarımıza katkı sağlamak istiyoruz.

ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor. Ülke genelinde 12 tane MTA Şubelerimiz var. Bu şubelerimizden yaklaşık 8 tanesinde çalışma yaptık. MTA ülkemizin her yerinde ciddi manada çalışma yapıyor. MTA ülkemize her konuda katkı sunan bir birimimiz. Aydın Çine ve Denizli’de de örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor. Ülkenin her yerinde örgütlenmeyle ilgili çalışma içerisine girdik. Genel Maden İşçileri Sendikası olarak Türkiye’ye açılan kapımızı genişletmek istiyoruz. Zonguldak’ta ülkemizin üretimine, ekonomisine bilinçli bir işçi kitlesi olarak katkı sağlamak istiyoruz. İşçi açıklarımızın ciddi anlamda giderilmesi, tertip nizam yaparken de yönetim kadrolarında üretime katkı sağlayacak çalışmaların olmasını istiyoruz. Bunu Üzülmez, Amasra, Karadon, Kozlu ve Armutçuk Şubelerimizde yapıyoruz. Merkez Atölyemizin daha faal çalışmasını istiyoruz. Burada da ciddi anlamda işçi açıklarımız var. Emekli olan arkadaşlarımızın yerine işçi alınmasını istiyoruz. Kuruma çeşitli sanatlarda çalıştırılmak üzere 52 eski hükümlü işçi alımı olacak. 15 Şubat 2020 tarihinde Zonguldak 1. Noteri tarafından bu işçilerin kurası çekilecek.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi