Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir Video Konferans yöntemi İle Zonguldak İş Dünyasının taleplerini Hazine ve Maliye Bakanı  Dr. Berat Albayrak’a İletti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile 365 Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanı ve 61 Sektör Meclis Başkanının Video konferans Yöntemi ile katılım sağladığı toplantı 20.05.2020 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak; Haziran ayı ile birlikte hızlı bir toparlanma yaşanacağını , en kötünün geride bırakıldığını , Covıd-19 sonrası sürece en hazırlıklı ülkelerden  birisi olacağımızı , yeni normale geçiş süreci ile birlikte, ithalatı daha da zorlaştırarak, yerli üretimin teşvik edileceğini söyledi.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu 365 oda/borsa adına yapmış olduğu sunumda ; Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak’tan; Mücbir Sebep Kapsamının Genişletilmesini, Firmaların Kamudan alacaklarının ödenmesini, Firmaların kamudan alacakları kadar KGF kefaleti sağlanmasını, Geçici verginin ilk taksitinin ikinci ile birleştirilmesini, COVİD-19’un İş kazası ve meslek hastalığı kapsamında çıkartılmasını, Esnek çalışmanın kolaylaştırılmasını, Kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılmasını talep etti. 

Toplantı ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; “Üyelerimizin taleplerini ve beklentilerini Bakanımız Sayın Dr.Berat Albayrak’a ilettik. Her zaman özel sektörün yanında olan Sayın Bakanımızın iş dünyamızın bu sorunlarının çözümüne de katkı vereceğinden hiç şüphem yok. Bizlere bu imkanı sağladıkları için Sayın Bakanımız Dr.Berat Albayrak’a ve TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ederim” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi