Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak Şubesi genel merkezlerince başlatılan bağımlılık ile mücadele kampanyaları kapsamında Zonguldak Merkez ilçe Muhtarlarıyla bir araya geldi.

Zonguldak Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Yeşilay Zonguldak Şubesi Başkanı Doktor Fatih Akça, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı Gülhan Çetin, dernek üyeleri ile bazı mahalle muhtarları katıldı.

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı Gülhan Çetin, kampanyaları hakkında muhtarlara hitaben yaptığı bilgilendirme konuşmasında şunları söyledi:

“Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Genel Merkezimizce başlatılan ve Türkiye genelinde devam eden “bağımlılık ile mücadele” kampanyamızın startını Zonguldak’tan da verdik. Kampanyamız kapsamında 19 mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik. Davetimize icabet eden muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz. 8 Şubat 2020 Cumartesi günü Zonguldak’ta bir konferans vereceğiz. Konferansımızın amacı madde ve davranış bağımlılığını annelerimize anlatmaktır çünkü annelerimiz çocuklarımıza en yakın ve rehber olabilecek kişilerdir.”

Yeşilay Zonguldak Şubesi Başkanı Doktor Fatih Akça ise yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak Şubesinin genel merkezlerinin uyguladığı projenin Zonguldak’ta uygulama kararını biz çok sevinçle karşıladık. Çünkü madde bağımlılığı Türkiye’nin ciddi bir sorunu, sorunu olmaya da devam ediyor çünkü çok genç bir nüfusa sahibiz. Bağımlılığın olduğu yada isminin anıldığı her yerde bununla ilgili mücadele alanlarında Yeşilay her zaman var var olmaya da devam edecek. Bağımlılıkla mücadeleye destek olmak adına kim ne yapıyorsa biz onlarla birlikte el ele vererek bu mücadele alanında destek vermekle yükümlüyüz. Bugün uygulanacak olan projenin tanıtım projesi için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Mahalle Muhtarlarımızla geçmiş dönemlerde bizim yapmış olduğumuz ortak çalışmalar var. Muhtarlarımız hakikaten bu konuya çok duyarlı” dedi. Haber: Seçkin Kırarslan

Editör: Haber Merkezi