Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Gülhan Çetin yaptığı açıklamada, “Binlerce insanın ölümüne sebep olan ve çok sayıda insana bulaşan corona virüsünün yayılmasını engellemek için ülkeler sınırlarını kapatma telaşı içerisine girdi. Binlerce kişinin mücadele ettiği, ve 5 binden fazla insanın da yaşamını yitirdiği salgın, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kayıplar vermeye başladı” dedi.

Çetin açıklamasında, “11 Mart’ ta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca ilk coronavirüs tanısının konduğunu açıkladığında, ülke olarak izleyici olmaktan çıkıp, bu kabusun içinde bulduk kendimizi. Artık öznesi olduğumuz bu durumun seyircisi de değiliz” diyerek şunları söyledi:

“Zor günlerden geçiyoruz, dayanışmaya ihtiyacımız var. Antropolog Margaret Mead’e ait olduğu söylenen bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Mead’e göre uygarlığın ilk işareti ‘kırılıp iyileşmiş kaval kemiği’ Çünkü; “doğada hiçbir hayvan kırık kemiği iyileşene kadar hayatta kalamaz. İyileşmiş kemik demek, birisi o insanın bacağını sarmış, onu güvenli bir yere taşımış, iyileşene kadar da ona bakmış demektir. Zor zamanlarda birisine yardım edilmesiyle başlar uygarlık” demiş Mead.

Yerelde ve genelde dayanışmayla, bu salgının ve bu kötü günlerin üstesinden geleceğiz. Sınıf ayrımı yapmadan hızla yayılmaya başlayan ve hepimizin kaygılandığı virüs için Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen 14 kurala uyacağız. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayacağız.

Ülkemizi en az kayıpla bu salgından kurtarabilmek için acil önlemler alınması gerekliliğinin farkındayız. Öncelikle kendi yaşamlarını gözetmeden gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyoruz. İs yeri kapatıldığı için gelir kaynağı sonlanan özel sektör çalışanlarını, geçimlerini sağlayamayan vatandaşlarımızı düşünmek ve bunun için ivedi olarak bir çalışma başlatmalıyız.

Zonguldak Valimizin ve Belediye Başkanımızın gerekli hassasiyeti yerine getirdiğinden elbette şüphemiz yok; ancak önümüzde tüm haşmetiyle duran ekonomik bir sorunumuz var ve bu sorunu kurumsal olarak çözmemizde mümkün görünmüyor. Ne kadar süreceği belirsiz olan bu süreci geride bırakacağımız güne dek; kurumsal bir yapı kontrolünde (Valilik veya Belediye), ekonomik olarak zor günler geçirmesi muhtemel halkımıza, maddi olarak destek aktarımı yapabilecek,  bu sorumluluğa daha doğrusu bu insanlık görevine başta Vekillerimiz olmak üzere herkesi   davet ediyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi