Çorbacı Suat markasıyla belediye merkez çarşısı girişinde restoran işletmeciliği yapan Suat Altuntaş, çorbada iddialı olduklarını belirterek damak tadına önem veren ve yeni lezzetler arayan herkesi lokantasına beklediğini söyledi.

Çorbacı Suat olarak pandemi süreci nedeniyle 06.00 ile 24.00 saatleri arasında müşterilerine hizmet verdiklerini belirten Altundaş, menülerinde; mercimek, ezogelin, tavuk, işkembe, kelle paça, ayak paça, dil paça, beyin paça, kokteyl, damak çorbaları ile tuzlama, Trabzon haşlama, köfte, Arnavut ciğeri, güveçte kuru fasulye, tavuk pirzola, tavuk kanat, pilav ve tatlı çeşitleri olduğunu ifade etti.

Zonguldak’ta yaklaşık 7 yıldır restoran işletmeciliği yapan Suat Altuntaş, açıklamasına şöyle devam etti:

ZONGULDAK’TA ÇORBAYA YOĞUN İLGİ VAR

“Çorbacı Suat ismiyle restoran işletmeciliği yapıyorum. Yaklaşık 7 yıldır bu sektörün içerisindeyim. Zonguldak’ta çorbaya yoğun bir ilgi var. Pamdemi süresince yaklaşık 3 ay işyerimiz kapalı kaldı iki hafta öncede işyerimizi yeniden açtık. Pandemi süreci ülkemiz, halkımız ve esnaflarımız için kötü geçti. Ama yeniden işimizin başında olmak ve halkımıza hizmet etmek bizleri mutlu ediyor. Devletimizin bizlerden istediği konulara dikkat ediyor ve uyuyoruz. Sosyal mesafe, hijyen ve maske takma zorunluluğuna dikkat ediyoruz. Masa mesafelerini istenilen aralıkta dizayn ettik, masalarımızda kolonya ve dezenfektanlarımız mevcut. Bu şekilde insanlarımıza hizmet veriyoruz. Özellikle kelle ve paça çorbalarımıza çok rağbet var. İnsanlar özellikle lokantamıza gelip kelle paça ve kemik suyu çorbalarımızdan içiyor. Ama halen insanlarımızın içinde bir korku ve endişe olduğunu da görüyoruz. İnşallah bunu da ülke olarak en kısa zamanda atlatırız.

PANDEMİ ÖNCESİ VE SONRASI ÇOK FARKLI

Esnaf olarak pandemiden öncesi ve sonrasını kıyaslayacak olursak; pandemiden önce aldığımız ürün fiyatı ile şimdiki arasında yaklaşık yüzde 20 fark var. Buda doğal olarak hem bizim belimizi büküyor hem de bu durum otomatikman müşteriye yansıyor. Çünkü aldığımız ürünü zamlı alıyoruz müşterilerimize de mecburen zamlı olarak vermek zorunda kalıyoruz. Zamlı aldığımız ürünü zamsız olarak verirsek esnaf olarak batmaya mecburuz. Örnek verecek olursak daha önce 30 liraya aldığımız dana ciğerin kilosu bugün kasaplarda 60 lira. Bu sadece bir ürünün kilosuna gelen zam diğerlerini saymıyorum!

DAMAK TADIMIZA GÜVENİYORUZ

Çorbacı Suat olarak ruhsatımız 7 gün 24 saat açık şeklinde ama pandemi süreci nedeniyle işyerimizi sabah 06.00’da açıyoruz gece 24.00’da kapatıyoruz. Müşterilerimiz özellikle haşlamamıza çok rağbet gösteriyorlar. Menümüz; Mercimek, ezogelin, tavuk, işkembe, kelle paça, ayak paça, dil paça, beyin paça, kokteyl, damak çorbaları ile tuzlama, Trabzon haşlama, köfte, Arnavut ciğeri, güveçte kuru fasulye, tavuk pirzola, tavuk kanat, pilav ve tatlı çeşitlerimizden oluşmakta. Vatandaşlarımız yemeklerini bildikleri yerden yesinler bilmedikleri yerden kesinlikle bir şey yemesinler. Biz Çorbacı Suat olarak belediye merkez çarşısında halkımıza hizmet vermekteyiz. Her bireyin damak tadına cevap vermek zor ama biz çorbada iddialıyız ve damak tadına önem veren tüm halkımızı lokantamıza bekliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi