Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 96’ncü yıl dönümü dolayısıyla Devrek Kaymakamlık önü’nde tören düzenlendi.

Törene Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt,BaşkanVekili Yakup Salmanoğlu,Eski Belediye Başkanı Hasan Kıyıcıoğlu,CHP İlçe Yönetimi ve Kadın Kolları ve Gençlik Kolları,ADD Üyeleri,Belediye Meclisi Üyeleri,Eski İlçe Başkanı İsmail Külah,Çaydeğirmeni Belde Başkanı Murat Çakır,Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Naciye Külah,Muharrip Gaziler ve CHP’liler katıldı.

CHP Devrek İlçe Teşkilatı 96’ncü yıl dönümünde Atatürk Anıtına manevi huzuruna törenle çelenk sundular,İstiklal Marşı ve ardından günün anlam ve önemine ilişkin CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü konuşmasında şunları dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. Yıl dönümünü, bu yılda büyük coşkuyla kutluyoruz.

Büyük Önderimiz Mustafa Atatürk’ün ‘İki büyük eserimden biridir’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi; Kuvayı Milliye’nin, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamıdır. Milletimizin emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nda, savaş meydanlarında kurulan CHP, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yılmaz savunucusudur. Ulusumuzun, Atamızın gösterdiği ‘Çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkma’ hedefine ulaşma yolundaki örgütlü hareketidir.

Bu arka plan, bizlere bir taraftan bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu verirken bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu vermektedir. Bu temel değerler, ülkemizin çimentosudur; CHP’nin harcı da işte bu değerlerle karılmıştır: Emperyalizme direnme gücü, özgürlük aşkı, ülkemizi bir ve beraber tutma kararlılığı, çağdaş uygarlığı yakalama arzusu.

CHP, sadece Cumhuriyeti kuran parti olarak kalmamış, her dönemde, aynı kökten beslenen yeni dalları ve filizleriyle ülke siyasetine yön vermiştir. Türk siyasal hayatını şekillendiren diğer iki büyük devrimin,

Kurtuluş Savaşı’na uzanan köklerinden gelen mirası özümseyerek, Atatürk ilkelerinin simgesi olan altı okun ışığında, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için yılmadan çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle üyesi olmaktan gurur duyduğum partimin 96. yılını kutluyor, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere partimizde genel başkanlık yapmış İsmet İnönü, Bülent Ecevit, ülkemize hizmet eden çok partili hayata geçişin ve ülkemizin sosyal demokrasiyle tanışmasının altında da CHP’nin imzası vardır.”konuştu.

AHMET ÇİMEN DEVREK

Editör: Haber Merkezi