Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak Şubesi, ‘Uyuşturucu madde bağımlılığı anneler eğitimi’ konulu söyleşi düzenlendi.

Belediye Nikah Salonunda düzenlenen ‘Uyuşturucu madde bağımlılığı anneler eğitimi’ konulu söyleşide emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldırım Doğan annelere bağımlılıkla mücadele konusunda sunum yaptı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Gülhan Çetin, söyleşi hakkında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Genel Merkezimizce başlatılan sosyal sorumluluk projemizi burada harekete geçiriyoruz. Çok değerli hocamız Prof. Dr. Yıldırım Doğan, bağımlılıkla ilgili bilgiler verdi. Madde her türlü bağımlılığın yaygınlaşmasına karşı oluşan tepkilerin bir önleme programına dönüşmesi son derece önemli bir konudur. Cumhuriyet Kadınları Derneği özellikle anneleri harekete geçirerek bu durumu önlemede ciddi bir adım atma eşiğindedir. Madde kullanımını önlemede sadece ailelerin önlem almasının yeterli olmayacağının farkındayız. Ancak madde karşıtı duruşun inşa edilmesinde bilinçli anne-babaların etkisi yadsınamaz. Maddeler, etkileri ve sonuçları konusunda anne ve babalar bilgi sahibi oldukları zaman çocuklarının edindiği özendirici ve çarpıtılmış bilgileri düzeltme şansına sahip olurlar. Bu konuda bilgisiz olan anne-babalar, çocukları ile konuşmakta daha ürkek olabilmekte ve onların kendinden emin bir şekilde savundukları yanlış bilgiler karşısında çaresiz hissedebilmektedirler. Her şeyi bilmemiz mümkün değildir ancak araştırarak doğru bilgilere ulaşabileceğinizin bilincinde hareket ederek bugün sizlerle bir aradayız.”

Program Psikiyatrist Ruh Hekimi Ankara Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Yıldırım Doğan’ın ‘Bağımlılıkla Mücadele’ konulu söyleşisiyle devam etti. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi