Eğitime Destek Platformu Çaycuma İlçe Temsilcisi ve aynı zamanda Ensar Vakfı Çaycuma Şube Başkanı Adem İnam Ortaokul ve Liselerde seçmeli ders süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda her öğrencimizin kendini tanıyarak, insani, milli, manevi değerleri ve donanımı ile geliştirmeyi ve yalnızca akademik başarıyı değil manevi ahlakı başarıyı da önemseyen eğitimin üzerinde duruyor.

Bu bağlamda;Ahireti unutup hesap vereceğini düşünmeyen, bağımlılık, zararlı arkadaşlıklar, kötü alışkanlıklar ve her kötü davranışlar gibi faktörlerle etrafı çevrilmiş sosyal yapıda doğru ile yanlışı ayırabilen bireyler yetiştirmenin birde en önemlisi hiç şüphesiz doğru bir din eğitimidir. Onun için seçmeli dersler büyük önem taşımaktadır.

Öğrencilerimizin temel ibadetimiz olan Namazı kılabilmeleri ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrenerek onu daha iyi tanımaları alacakları eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimizin seçeceği bu dersler onların İslami konularda daha etkin bilgi ve birikime sahip olmalarına ve bizzat hayatı içinde yaşanması gereken değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır.

İlçe Temsilcisi İnam; aileleri de seslenerek geleceğimizin manevi değerlere de bağlı kalınarak daha güçlü temeller üzerine kurulması çocuklarımızın en güzel şekilde yaşamaları, kendilerine ve ailelerine hem de vatanına ve milletine yararlı bir birey olmalarını sağlamak için bu derslerin öneminin çok olduğunu bilgisini siz değerli kamuoyumuzla, öğrencilerimiz ve değerli velilerimizle paylaşmak isteriz.

Velilerimiz ortaokul ve lisede okuyan çocukları için en geç ( 9 Ocak 2020 ) tarihine kadar Okul müdürlüklerine seçimli dersler olan Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini işaretleyerek seçebilirler.” dedi. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi