Çaycuma Belediyesi akıllı belediyecilik uygulamalarında önemli bir adım daha atarak Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne (EBYS) geçti.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığınca belirlenen yönetmelikler ve TSE TS 13298 ulusal standardına uygun olarak oluşturulan sistemle, imzalanan herhangi bir evrak başta Kaymakamlık olmak üzere Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ağına dahil tüm kurumlara anında ulaşacak.  Belgelerde kâğıt kullanımı gibi zimmet defteri, kayıt defteri başta olmak üzere matbu evraklarla, kurye, posta ve arşivleme maliyetlerini de ortadan kaldıran EBYS, Çaycuma Belediyesine hızlı, güvenilir ve masrafsız bir yazışma düzeni sunacak. EBYS ile üretilen her belge ve ekleri İçişleri Bakanlığının elektronik arşivleme sistemine otomatik olarak kaydolarak çok yönlü olarak erişime açık olacak.

DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR İŞ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediyesi Başkanı Bülent Kantarcı, “Tüm motivasyonumuzu Koronavirüsle mücadele üzerine yoğunlaştırdığımız bir sırada belediyemizi yeni, modern binamıza taşıdık. Arkadaşlarımız bir yandan rutin faaliyetlerimizi aksatmadan sürdürürken, diğer yandan da devrim niteliğinde işlere imza attı. Geçen haftadan itibaren Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne geçtik. Artık Çaycuma Belediyesinde kağıt evrak devri bitti. Her şeyi bir bilgisayar yazılımı üzerinden elektronik imza ile hallediyoruz. Son derece hızlı, güvenilir ve ucuz olan bu sistem sayesinde zamandan da ciddi anlamda tasarruf ediyoruz. Çünkü elektronik olarak imzalanan her belge, imza atılır atılmaz muhatabına anında ulaşıyor. Uygulamaya koyduğumuz EBYS evrak takibi açısından da büyük kolaylıklar sunuyor. Son derece şeffaf bir ortam sunduğu için belgenin kimin önünde, hangi aşamada olduğu, nerede beklediği rahatça takip edilebiliyor” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi