Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz, beraberindeki heyet ile Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

24 Şubat -14 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Vergi Haftası’ kutlama programı kapsamında Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz, beraberindeki heyet ile Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz, “Her yıl Şubat ayının son haftası vergi haftası olarak kutlanmakta. Bu yıl 31’incisini kutluyoruz. Bizleri makamınızda kabul buyurduğunuz için kurumum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Amacımız toplumda vergi bilincinin oluşturulması için üzerimize düşen görevi yapmak” dedi.

Vergi Haftamızın 31 yılı kutlu olsun diyerek sözlerine başlayan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Vergi bilinci gelişmiş toplumlarda en önemli unsurlardan birisidir. Vatandaş organizasyonunda ülke, millet, devlet olarak organize olunduğunda bu organizasyon bir masraf gerektiriyor. Hem hizmetlerin yürütülmesinde hem de organizasyonun yürütülmesi masraf gerektiriyor. Bu masrafları da adına vergi dediğimiz vatandaştan topladığımız gelirlerle sağlamaya çalışıyoruz. Sistemler böyle dönüyor. Gelişmiş toplumlarda borcu olan vergisini son kuruşuna kadar öder ama bir şey daha yapar bu vergilerin nerelerde harcandığını da son kuruşuna kadar denetler. Vergi toplayan kurumlarda bu vergileri son kuruşuna kadar hakkı ile kullanma görevi ve sorumluluğu içindedir. Gelişmemiş toplumlarda bu bilinç zayıftır. Biraz kaçırma imkanı olan kaçırır veya toplayamadığınız vergiler olur. Ama rakamlarda biz fena değiliz. Taraf ve tahakkuk oranları olarak ta ülke olarak vergi toplamakta çok şükür bir sorunumuz yok. Bu anlamda vergi verenlerimize teşekkür borçluyuz. Ülkemiz topladığı bu vergilerle oluşturduğu hazineyi, devlet imkanlarını vatandaş hizmetinde düzgünce kullanma konusunda ciddi bir çaba içerisindedir. Hizmetlerin devam ettiğini görüyoruz. Bütün bunlar vatandaştan topladığımız vergilerle oluyor. Bize dışardan başka bir kaynak gelmiyor. Biz bütün varlığımızı vatandaşımıza borçluyuz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi