Anadolu Gençlik Derneğinin (AGD), Filistin’de yaşanan katliamla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail’in 100 yılı aşkın süredir Filistin topraklarını kan gölüne çevirdiği belirtildi.

Madenci Anıtı önünde toplanan Anadolu Gençlik Vakfı Zonguldak Şubesi üyeleri ve STK’lar ellerinde ki Filistin ve Türk bayraklarıyla İsrail’e tepki gösterirken Filistin’e olan desteklerini haykırdılar.

Basın açıklamasına; Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, Merkez ilçe Başkanı Recep Horozoğlu, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, AGD Zonguldak Şube Başkanı Enes Şenol, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından hazırlanan basın açıklamasını okuyan Ertuğrul Bulut, şunları söyledi:

İSRAİL DEMEK İŞGAL, YAĞMA VE TALAN DEMEKTİR

“Bir ailenin ya da bir ırkın çıkarlarını hak ve adaletin önüne geçiren sapkın ideolojilerin en belirgin örneği Siyonizm’dir. Ve işte İsrail, Siyonist düşüncenin eseri olan bir kötülük şebekesidir. Bu kötülük şebekesi var olduğu günden beri tüm insanlığın baş belası olmuştur. Siyonist çeteler, 1917’den bugüne, 100 yılı aşkın bir süredir Filistin topraklarını kan gölüne çevirmiştir. İsrail demek, soykırım demektir, katliam demektir, vahşet demektir, terör demektir, zulüm demektir. İsrail demek, ifsat, bozgun ve fitne demektir. İsrail demek, işgal, yağma ve talan demektir. ABD güdümündeki bölge ülkelerinin ve hükümetlerinin sessizliği ya da vurdumduymazlığı İsrail’in küstahlığına ve şımarıklığına zemin hazırlamaktadır. Küstah ve şımarık İsrail, hafta içerisinde İslami Cihad Hareketi’nin komutanlarından Baha Ebu’l Ata’nın bulunduğu eve saldırı düzenlemiş, saldırı da Baha Ebu’l Ata ve eşi Esma Ebu’l Ata şehit olmuşlardır.

İSRAİL’İN HAMASETE KARŞI BAĞIŞIKLIĞI VAR

Kendi yaptığı saldırının yine Filistinlileri tehdit olarak gören İsrail abluka altından tuttuğu Gazze’yi bombalamaya devam etmiş, 30 kadar kardeşimiz bu bombardımanla şehit edilmiştir. 200 yakın kardeşimiz de yaralanmıştır. Küstah ve şımarık İsrail bunu hep yapmaktadır. İslam ülkelerinin ABD’yle olan bağımlılık ilişkileri İsrail konusunda ciddi adımlar atılmasına engel olmaktadır. İsrail ne sivil toplum kuruluşların basın açıklamalarından, ne de hükümetlerin kınamalarından rahatsız olmaktadır. Müslüman halkın “Kahrolsun İsrail” demesi de İsrail’i kahretmemektedir. İsrail’in hamasete karşı bağışıklığı vardır. Yapılması gereken en başta, her platformda Filistin Halkına ve Filistin Mücadelesine destek vermeye devam etmektir. İsrail ve Siyonizm karşıtı tüm hareketlerin daha etkin ve daha organize olması için çaba sarf etmeliyiz. Tüm İslam ülkelerindeki hükümetleri İsrail konusunda daha sahici adımlar atmaya davet ediyoruz. Bu coğrafyaya huzur ve barışı getirecek adımlar, ABD ve İsrail ile bir ve beraber olmakta değil, İslam ülkeleri ve ezilen diğer ülkelerle hak ve adalet ekseninde birlikteliktedir” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi