Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 24 Temmuz Basın Bayramı doyasıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Bozkurt mesajında şu görüşlere yer verdi;

“1908 tarihinde İkinci Meşrutiyetle birlikte basından sansürün ilk kez kaldırılışını simgeleyen 24 Temmuz, gazetecilik tarihinde önemli bir yere sahiptir ve Basın Bayramı olarak kutlanır.

O dönemin basın organı yalnız gazeteler olsa da günümüzde yazılı, görsel, işitsel, dijital ve sosyal medya gibi çeşitli platformları kapsamakta.

Sansürün kaldırılışının 112.yılında, sosyal medyaya getirilmek istenen yasaklar, tutuklu gazeteciler, baskı ve kontrol altına alınan basın kuruluşları gündemimizde büyük bir yer kaplıyor. Günümüz Türkiye’sinde gazetecilik, iktidar yanlısı olanların istediklerini yazma, eleştirenlerin ya da muhalif olanların vatan haini ve terör örgütü üyesi gibi muamele gördüğü bir noktaya getirildi.

Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Ancak bu özgürlük, vicdan ve ahlakla orantılı, tarafsız ve objektif olmalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Özel maksatla neşriyat(yayın) yapan bazı gazetelerin, halkın ekseriyeti üzerinde yaptığı tesir, her memlekette olduğu gibi o gazetelerin lehinde değildir’. Gazetecilerin düşünceleri, maksat ve samimiyetleri de halkımız nezdinde değerlendirilmekte ve karşılık bulmakta.

Bu duygu ve düşüncelerle gücünü iktidardan değil, halktan alan, basın etik ilkeleri içerisinde işini yapan, bu milletin istikbali için emek harcayan tüm basın emekçilerinin Basın Bayramını kutlar, görevlerinde başarılar dilerim” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi