Zonguldak’ta 20 yılı aşkın süredir hizmet veren Japon Pazarı işletmecilerinden Orhan Bozkurt, esnaf arkadaşlarına seslenerek; “İnsan sağlığından önemli hiçbir şey olamaz. Bu nedenle Corona virüs salgınını fırsat bilerek ürünlerde fahiş fiyat artışına giderek halkımızı mağdur etmeyin” dedi.

Japon Pazarı olarak fırsatçılık yapmıyoruz diyen Bozkurt, “Kolonya fiyatlarımızda herhangi bir değişiklik yapmadık. Biz stoklarımızı bitirene kadar fiyatlarımızı değiştirmeyi kesinlikle düşünmüyoruz. Vatandaşlarımızdan tek bir ricamız var herkes kolonyayı ihtiyacı kadar alsın ki herkese kolonya ulaşabilsin. Sonuçta sağlık hepimiz için önemli” dedi.

Japon Pazarı işletmecilerinden Orhan Bozkurt, açıklamasına şöyle devam etti: “Maalesef corona virüsü artık ülkemizde bundan dolayı da kolonya satışlarımızda inanılmaz artış var. Son bir haftadır müşterilerimize kolonya yetiştiremiyoruz. Japon Pazarı olarak fırsatçılık yapmıyoruz ve kolonya fiyatlarımızda herhangi bir değişiklik yapmadık. 20 yıldır Zonguldak halkına düzgün bir şekilde hizmet ediyoruz bundan sonrada düzgün şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Şuan raflarımızda 5 lira 95 kuruş ile 7 lira 95 kuruşa sattığımız kolonyaların şuanda toptan fiyatı 13 lira. Biz stoklarımızı bitirene kadar fiyatlarımızı değiştirmeyi kesinlikle düşünmüyoruz. Vatandaşlarımızdan tek bir ricamız var herkes kolonyayı ihtiyacı kadar alsın ki herkese kolonya ulaşabilsin. Sonuçta sağlık hepimiz için önemli ama 10 tane 20 tane alıp stok yapmanın bir anlamı yok. Zaten fazla miktarda kolonya almak isteyenlere kolonya vermiyoruz. Bizim için önemli olan fırsatçılık yapıp üç kuruş daha fazla para kazanmak değil şehrimizde yaşayan her bireyin evine hijyen konusunda ne girebiliyorsa raflarımızda olanları temin etmelerini sağlamak. Yetkililer sürekli bizleri hijyen konusuna dikkat etmemiz gerektiği hususunda uyarıyor. Bizlerde bu hususlara hem vatandaş hem esnaflar olarak dikkat etmeliyiz. Biz Japon Pazarı çalışanları olarak dezenfekteye çok dikkat ediyoruz bu doğrultuda mağazamızın içerisi ile raflarımızı sürekli dezenfekte ediyoruz. Corona virüse karşı 7’den 70’e her bireyin dikkatli olmasını özellikle de hijyen konusuna dikkat edilmesini tavsiye ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN 

Editör: Haber Merkezi