Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, yaptığı açıklamada, TBMM’de görev yapan milletvekillerine seslenerek, “Bizim bedduamızı değil hayır duamızı alın” dedi.

Memiş açıklamasında, “Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak şubesi olarak devletimizden isteklerimiz bugün 8 milyon emeklimiz 2 bin TL’nin altında maaş alıyor. Dul ve yetimlerimizin durumları ise içler acısı 700-800 TL gibi bir maaşları var. Bu dul yetimlerimiz ne yapsınlar?” diyerek şunları söyledi:

“İktidar ve muhalefet olarak 600 vekilimiz var ama hiçbiri bizim için emekli babaları ve amcaları için uğraş vermiyorlar. Biz onlara ne yaptık? Bizim hayır duamızı alsınlar. O yüce peygamberimiz ne demiş, ‘komşusu açken tok uyuyan bizden değildir’ diyen o yüce peygamberimizin sözlerini de unuttular. Beyler bizim bedduamızı almayın hayır duamızı alın. 8 milyon emekli açlık sınırının altında maaş alıyor. Beyler biz açız hiç olmazsa emeklinin maaşını asgari ücret seviyesine çıkarın. Oda yeterli değil ama başkada çare yok gibi görünüyor. Bu coronavirüs piyasayı allak bullak etti. Marketlere girilmiyor. Her şey ateş pahası emekli eti tanımıyor ve pazardaki otlarla yeşillikler ile yetiniyor o yeşilliklerde ucuz değil onlarda ateş pahası” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi