Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş yaptığı açıklamada, “2019 yılı Aralık ayı içinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünya ile ülkemizi etkisi altına alın Coronavirüsü ile her geçen gün vaka sayısı ile ölüm sayıları artıyor” dedi.

Gebeş açıklamasında, “Ülkemizde son 20 gündür bu virüsün tehdidi altında. Özellikle risk grubunda olan 60 yaş ve üzeri kronik rahatsızlığı olan kardeşlerimiz evlerinden dışarı çıkmasın” diyerek şunları söyledi:

“Bu yaşın altında olan gençlerimiz yavrularımız okulları tatil oldu. Lütfen dışarıda dolaşmayın. Allah göstermesin bu insandan insana geçen bir virüs. Birimizden büyüklerimize bulaşmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Yarınlarda sevdiklerimizi kaybederek büyük üzüntüler içine girmeyelim. Büyüklerimiz bizim için çok değerlidir. Onlar bizim değerlerimiz. Son günlerde gençlerden hayatını kaybedenler var. Evlerde canlarınız sıkılıyor biliyoruz. Can sıkıntısı değerli kardeşlerimiz can sıkıntısı solunum sıkıntısından daha iyidir.

Allahım kimseye bu virüsü hiç birimize bulaştırmasın hiç birimiz bu sıkıntıyı yaşamasın. Devlet büyüklerimizin verdiği mücadeleleri görüyoruz. Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, İçişleri Bakanımız, sağlık çalışanlarımız, fedakarca verdikleri mücadele sizlerin bizlerin sağlığını korumak adına bir kardeşimizin dahi burnunun kanamasını istemiyoruz. İnşallah bu sıkıntılı günler de geçecek geçmişten olduğu gibi yan yana can cana kol kola hep beraber birlikte olacağız, sımsıkı kucaklaşacağız.

Ama öncelikle bu günleri sabır içinde metanet içinde atlatacağız. Değerli hemşerilerimiz. Bugüne kadar 7/24 saat emrinizdeyiz, yine de olacağız. İhtiyacı olan kimsesi olmayan hemşerilerimiz evlerinden çıkmasın bizi arayın. Devrek Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa destek heyeti var. 112 nolu telefon ile arayıp her türlü ihtiyacı bildirebilirsiniz.

Devletimiz emrinizde bizler emrinizdeyiz. Devletimizin yetkilileri memurları kapınıza kadar ne ihtiyacınız varsa evinize kadar getirecekler. 112 nolu telefonu acil durumlarda mutlaka arayan, lütfen dışarı çıkmayın.

Yine özel telefonumdan bana ulaşabilirsiniz. Ne ihtiyacınız varsa kapınıza kadar getirmeye çalışacağız. Sizleri çok seviyorum. Tekrar sağlıklı günlerde buluşmayı bekliyoruz. Yar ve yardımcınız olsun. Sosyal mesafeye de dikkat edelim sosyal hareketliliğe dikkat edelim. Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun, Sizleri en kalbi duygularımla kucaklıyor Allaha emanet olun” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi