Zonguldak’taki hastanelerin taleplerini karşılamak amacı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) koordinasyonu ile başlatılan projeye Bülent Ecevit Üniversitesi solunum cihazları için gerekli olan çoklayıcı üretimi ile katkı sağlıyor.

Solunum cihazları için çoklayıcı üretimlerine 3 boyutlu yazıcılarla başlandı. Grizu-263 Uzay Takımının katkıları ile birlikte hastanelerin ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Grizu-263 Uzay Takımının başlamış olduğu koruyucu siperlik üretimleri de bir yandan devam ederken, Takım şu ana kadar toplamda 130 siperliği Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne teslim etti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı yaptığı açıklamada, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu Koronavirüs salgını döneminde göstermiş olduğu çabalardan dolayı Grizu-263 Uzay Takımımıza ve 3 boyutlu yazıcı destekleri için Teknoparkımıza çok teşekkür ediyoruz.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak sağlık çalışanlarımızın ve halkımızın her zaman yanında olacağız. Hem cerrahi siperlik hem de solunum cihazları için gerekli çoklayıcı üretimine devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi