Türk Kızılay Zonguldak Şubesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Zonguldak Kan Bağış Merkezi işbirliği ile 9’uncu “Kampüsün Kanında Hayat Var” kan bağış etkinliği başladı.

BEÜ Spor Salonunda iki gün sürecek olan 9’uncu “Kampüsün kanında hayat var” kan bağışı kampanyasında bu seneki hedef 2 bin 20 ünite kan bağışının toplanması.

Kan bağışı etkinliğine; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkan vekili Sinan Toprak, BEÜ RektörÜ Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, protokol üyeleri, öğrenciler ve Genç Kızılay gönüllüleri katıldı.

ERGENÇ: “DÜZENLİ KAN BAĞIŞÇI SAYISI ARTMALI”

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan “Kampüsün Kanında Hayat Var” kan bağışı etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç: “Kan bağışı sayısının artması için gönüllü ve düzenli kan bağışçısı sayısının artırılması önemlidir. Bu kapsamda Kızılay çeşitli projeler yürüterek toplumun bilinçlenmesi ve düzenli kan bağışçısı sayısının artırılması amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. Bu projelerden biriside “Kampüsün Kanında Hayat Var” projesidir. 2012 yılında başlayan proje ile Bülent Ecevit Üniversitesinde bir günde alınan 705 ünite kan bağışı ile Türkiye’de üniversiteler arasında kan bağışı anlamında rekor sayıda kan bağışına ulaşılmış ve diğer üniversitelere örnek olunmuştur. Bu kapsamda 9’uncusunu gerçekleştirdiğimiz “Kampüsün Kanında Hayat Var” etkinliğimizin hayırlı olmasını dileriz” dedi.

ÇUFALI: “BEÜ ÖNCÜLÜK EDİYOR”

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 2012 yılından beri sürekli kan veriyor. Diğer kurumlara da öncülük ediyor. Geçen yıl 2000 ünite kanın üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdık. Kızılay geçen yıl en fazla kan bağışı yapan kurum olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'ne altın madalya ve berat takdim etti. Geçen yıldan itibaren artık limit koymuyoruz. Çünkü ne kadar yükseltirsek yükseltelim yine de o sayıyı aşıyoruz. O nedenle artık sembolik anlamda rakamlar konuluyor” diye konuştu.

BEKTAŞ: “KIZILAY BU İŞİ HAKKIYLA YAPIYOR”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Kızılay yarı resmi bir sivil toplum kuruluşudur. Artık dünyanın her tarafında faaliyetleri var. Milletimizin hoşgörüsünü, cömertliğini, yardımseverliğini ve gördüğü her düşkünü kaldırmasını temsil ediyor. Milletimizin yüzünü ak ediyor. O anlamda özellikle son dönemde ülkemizin yaptığı açılımlara paralel olarak Kızılay'ın açılımlarını memnuniyetle, mutlulukla izliyoruz. Milletimiz adına Kızılay ile gurur duyuyoruz. Bizim Türk Milleti olarak insanlığa söyleyecek güzel sözlerimiz var. İnsanlığa katacak güzelliklerimiz var. Bazı ülkelerin, bazı milletlerin adı anıldığında aklımıza güzel çağrışımlar gelmez. Bizim ülkemiz ve milletimizin imajı öyle değildir. Dünyanın neresine giderseniz gidin. Milletimizin farklı bir algısı, farklı bir imajı vardır. Biz o algının torunlarıyız, temsilcileriyiz. Onu daha iyi yerlere taşımak gibi bir görevimiz var. Kızılay bu işi hakkıyla yapıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri gönüllü üniversiteli gençler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından kan bağış kampanyası başladı. İki gün sürecek olan kan bağış kampanyasında 2 bin 20 ünite kan bağışı hedefleniyor. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi