İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Zonguldak şehir içi trafik uygulaması, Mithatpaşa Tüneli ve Fevkani Köprüsü konularında önemli açıklamalar yaptı.

TOKİ hiçbir şeyi karşılıksız yapmaz diyen Erkmen, “Belediyenin Fevkani Köprüsü ve Kargo Alanı dahil orada TOKİ ile birlikte yapacağı bazı projelerden bahsediliyor. Ama TOKİ hiçbir şeyi karşılıksız yapmaz! Benim belediyeden beklediğim sorunun cevabı TOKİ’ye belediye olarak ne taahhüt edildi? Belediye olarak ne gibi bir protokol yapıldı? Bu protokol belediye meclisine getirildi mi getirilmedi mi? Getirilmediyse niye getirilmiyor? Belediye kaynaklarıyla yapılacaksa o zaman bu sözümü geri alırım ve tamam belediye kaynaklarıyla yapılacak teşekkür ederiz derim. Ama TOKİ ile beraber yapıyoruz dedikten sonra bende Zonguldak adına TOKİ’ye yapılacak olan bu projeler karşılığında belediye olarak ne verildi? Biz bunun açıklanmasını Zonguldak halkı adına soruyoruz” dedi.

Zonguldak Kent Merkezi trafik sorununun çözümü için Mithatpaşa Tünelinin biran önce bitirilmesi gerektiğini belirten İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, açıklamasına şöyle devam etti:

TRAFİK UYGULAMASINI İZLEYİP GÖRECEĞİZ!

“Zonguldak merkezdeki trafik konusu geçmişten beri her zaman önceliğini koruyan sorunlardan bir tanesidir. Eskiden her şey gelip Gazipaşa Caddesinde düğümleniyordu. Geçmişte benim zamanımda kargo alanından belediyenin arka tarafından Kızılay Kan Merkezine doğru açtığımız yol şehrin trafik sorununa büyük nefes aldırmıştı. Bunun gibi bir takım alternatif yolların yapılması şehir trafiğini rahatlatır. Bunlarında önceliği Mithatpaşa Tünelidir. Eğer Mithatpaşa Tüneli açılıp ta Ankara tarafından gelen araçlar Kilimli istikametine doğru şehir içine girmeden gidecek olurlarsa bu Zonguldak trafiğine köklü çözüm getirecektir. Bunların biran önce gerçekleşmesi hepimizin arzusudur. Ama bunlar yapılıncaya kadarda zorunlu olarak trafiği rahatlatmak adına bir takım kararlar alınıyor. Sanıyorum Zonguldak’ta yetkili arkadaşlarımızda trafiği rahatlatma düşüncesi ile yeni karar aldılar. Bu kararın uygulanmasına birkaç gün bakmak lazım. Eğer sonuç itibariyle okullarında şuan tatil olması dolayısıyla bize tam fikir vermez okullar açıldıktan sonrada bakmak lazım. Belli bir süre izledikten sonra eskiye göre daha iyimi yoksa daha kötümü oldu bunun kıyaslamasını yapıp iyi olduysa devam etmek lazım ama eskiye göre çok fazla fayda getirmiyorsa da o zaman kararı tartışmak lazım. Hepimizin amacı Zonguldak merkezdeki trafiğin rahatlatılması olduğuna göre şimdiden olumlu veya olumsuz demek yanlış olur. İzleyip gördükten sonra hepimiz fikrimizi veririz.

MİTHATPAŞA TÜNELİNİN ÖDENEĞİNİN SAĞLANIP BİTİRİLMESİ LAZIM!

Mithatpaşa Tünelinin biran önce ödeneğinin sağlanıp bitirilmesi lazım. Halka doğruyu söylemek lazım! Ayrılan ödenek belli. Türkiye’nin şuan ki ekonomik şartları içerisinde yeni yatırımlara ayırdığı kaynaklar belli. Devam edenlerin ise belli bir fiziki anlamda gerçekleşmesini bulanlara devlet şuanda yatırım ödeneği tahsis ediyor. Bu nedenle Mithatpaşa Tünelinin önemini, Zonguldak’ın bu tünele biran önce kavuşması gerektiğini bir tek iktidar olarak değil hep birlikte tüm kamuoyu olarak arkasında durup biran önce gerçekleşmesi için ağırlığımızı koymamız lazım. Yoksa kamuoyunun ağzına bir parmak bal sürmek gibi devam ediyor anlamında birtakım söylemlerle bu işi geçiştirirsek hem Zonguldak’a kötülük yaparız hem de gerçekleşmesini öne çekmemiş oluruz. Halbuki amacımız bunun daha öne çekilmesidir.

TOKİ’YE BELEDİYE OLARAK NE TAAHHÜT EDİLDİ!

Belediyenin Fevkani Köprüsü ve Kargo Alanı dahil orada TOKİ ile birlikte yapacağı bazı projelerden bahsediliyor. Ama TOKİ hiçbir şeyi karşılıksız yapmaz! TOKİ yerel yönetimlerle veya bir kamu kurumuyla protokol yapıp işbirliği içerisinde bunları gerçekleştirir. Bir kaynak sağlar bu kaynağın akabinde geri dönüşümünü sağlar. Şubat ayında ihaleye çıkacağını duyuyoruz. Bu tip işlemler yapılırken projeleri gerçekleştirecek olan TOKİ bunu belediyenin neyi karşılığında yapıyor? Belediye bu yapılacak işler karşılığında TOKİ’ye ne taahhüt etti? Belediye Meclisine getirildi mi? Getirilmedi mi? Bizim Belediye Meclis üyesi arkadaşımızla sürekli bunları istişare ediyoruz. Ama ben Zonguldak kamuoyuna bunun açıklanmasını özellikle arzu ediyorum. Zonguldak halının da bunu bilmesinin en doğal hakkı olduğunu ifade ediyorum. Biz projelerin yapılmasına karşı değiliz. Zaten bu güne kadar oraların geciktirildiği de herkesin malumu! Niye bunlar bir anda hızlandı? Niye yerel yönetim el değiştirdikten sonra hızlandı? Niye kamu kuruları buraya ilgi duymaya başladı? Bunların cevabını en güzel şekilde Zonguldak kamuoyu verecektir. Ama benim belediyeden beklediğim sorunun cevabı TOKİ’ye belediye olarak ne taahhüt edildi? Belediye olarak ne gibi bir protokol yapıldı? Bu protokol belediye meclisine getirildi mi getirilmedi mi? Getirilmediyse niye getirilmiyor? Belediye kaynaklarıyla yapılacaksa o zaman bu sözümü geri alırım ve tamam belediye kaynaklarıyla yapılacak teşekkür ederiz derim. Ama TOKİ ile beraber yapıyoruz dedikten sonra bende Zonguldak adına TOKİ’ye yapılacak olan bu projeler karşılığında belediye olarak ne verildi? Biz bunun açıklanmasını Zonguldak halkı adına soruyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi