Zonguldak Belediye Meclisinin Şubat ayı ilk birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı’nda yapıldı.

Belediye Meclisi Toplantısı açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başladı ardından gündem maddeleri görüşüldü. Alan, toplantıda Ak Partili belediye meclis üyesi Birkan Hamarat’ın İstanbul’a yerleşmesi sebebiyle meclise sunduğu istifa dilekçesinin bilgisini vererek Hamarat’a bundan sonraki yaşamında başarı diledi.

Meclis’in gündemindeki İtfaiye Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Mali İşler Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünden gelen 2 ve 7’nci maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na havaleleri oy birliği ile kabul edildi. 8-9-10 ve 11. maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün, Belediye’nin 2020 yılı su ücret tarifesi abone grupları A bendinin meskenlerde uygulanacak olan “20 tona kadar kullanımlarda 5 tonda yarım ton olarak su indirimi uygulanır” ibaresinin 7 Ocak 2020 tarih ve 18 sayılı su ihbarnamelerinin birer aylık dönemlerde okunması sistemine geçilmesi kararına göre indirimin yeniden düzenlenmesi hakkındaki yazısı okunarak oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Alan’ın, Şubat dönemi ikinci birleşiminin 7 Şubat Cuma günü saat 14.00’de yapılması önerisi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi