Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, yetkili oldukları belediyeler arasında 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan 14 tane toplu sözleşmelerini masa başında bitirdiklerini söyledi.

Toplu sözleşme sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eden Karataş, “Toplu sözleşmelerimizi öncelikle Zonguldak Belediyesi, Bartın Belediyesi, Alaplı, Kandilli, Devrek, Elvanpazarcık, Çaycuma, Perşembe, Gökçebey, Amasra, Karaman, Karapınar Belediyeleri olmak üzere 14 tane belediyemizin toplu sözleşmelerini masa başında bağıtladık” dedi.

Toplu sözleşmelerin kazanımları tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyen Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, açıklamasına şöyle devam etti:

14 TANE TOPLU SÖZLEŞMEMİZİ MASA BAŞINDA BİTİRDİK

“Belediye-İş Sendikamız ile yetkili olduğumuz Belediyeler arasında 2020 ve 2021 kapsayan toplu sözleşme görüşmelerimiz hayırlısı ile hepsini bitirdik. Bu dönem için 14 tane toplu sözleşmemiz vardı, bunların hepsini masa başında bitirdik. Emeği geçen tüm arkadaşlara, başta Belediye başkanlarımız olmak üzere, komisyondaki tüm arkadaşlarımıza ve sendikadaki temsilci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Toplu sözleşmelerimizi öncelikle Zonguldak Belediyesi, Bartın Belediyesi, Alaplı, Kandilli, Devrek, Elvanpazarcık, Çaycuma, Perşembe, Gökçebey, Amasra, Karaman, Karapınar Belediyeleri olmak üzere 14 tane belediyemizin toplu sözleşmelerini masa başında bağıtladık. Arkadaşlarımızın memnuniyetleri, bize dönüşlerinde memnun olduklarını gördük, biz de memnun olduk. Toplu sözleşmelerimizin kazanımları tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

TAŞERONDAN KADROYA GEÇENLERİN TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ VAR

Bundan sonraki süreçte 6’nci ay geliyor. Belediye personel şirketleri ve Belediyelerin kendi şirketlerindeki işçi arkadaşlarımızın yani taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın toplu sözleşme süreçleri var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Örgütlenme çalışmalarımız ve yetkili olduğumuz yerlerde toplu sözleşme görüşmelerimizin birlikte hazırlıklarına başladık. Yedinci aydan itibaren inşallah hukuki düzenlemeleri inşallah lehimize sonuçlanır, şu andaki yapı itibariyle sendikaların toplu sözleşme yapacağı ile ilgili bir durum var. İnşallah farklı bir düzenleme olmaz ve bizim aleyhimize gelişen bir durum olmaz masa başında bunları da bağıtlamak en büyük hedefimiz olacak.

ARKADAŞLARIMIZA TÜM KAZANIMLARI HAYIRLI OLSUN

Bu dönemde bağıtlamış olduğumuz kadrolular özellikle şunun da altını çizeyim; arkadaşların yanlış anlaşılmaya da sebebiyet vermemesi açısından bağıtladığımız toplu sözleşmelerin tamamı kadrolu işçileri ilgilendiren toplu sözleşmelerdi. Buradaki toplu sözleşmelerdeki kazanımlarımız 750 TL ile Bin 500 TL arasında kazanımlarımız oldu aylık ücretlerine yansıyacak şekilde. Tabi bu rakamlar brüt rakamlar,  netleri 500 ile 750 TL o civarlarda olan rakamlar. Bunlar birinci yıllar için 2. yıllarda da aynı şekilde olmak kaydı ile toplu sözleşmelerimizi bağıtladık. Sosyal yardımlar, diğer sosyal haklar, diğer çalışma koşullarını belirleyen haklarda da iyileştirme, düzenlemeler yaptık, işçi arkadaşlarımızdan dönüşler bizim adımıza sevindirici oldu. Biz de sevindik, arkadaşlara tüm kazanımlar hayırlı olmasını tekrar diliyorum” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi