Zonguldak Belediyesi tarafından aday memurlara ve belediye çalışanlarına yönelik uygulamalı yangın eğitimi verildi.

Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde gerçekleştirilen yangın eğitiminde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü birlikteliğiyle aday memurlar ve belediye çalışanlarına yangın eğitimi verilerek yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda uygulamalı sunum yapıldı.

Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürü Aydın Yıldırım, yangın tatbikatı eğitiminde yaptığı konuşmada: “Bugünkü eğitimimizde yangın konusunu işledik. Tatbikat şeklinde yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiğini anlattık. Yangın için yararlı ateş dışında kontrolü bizde olmayan yanma şekline diyoruz. Yangın maddi ve manevi felaketlere yol açabiliyor. Yangının çıkış sebepleri genellikle tedbirsizlik, dikkatsizlik, alınması gereken önlemlerin alınması ve sabotaj gibi nedenlerden çıkıyor. Yanmanın meydana gelebilmesi için 3 ana unsurumuz var yanıcı madde, oksijen ve gerekli olan ısı. Yanan bir maddeyi söndürmek için ise bu saydığımız 3 maddeden bir tanesini etkisiz hale getirdiğimizde yanma olayı son bulur” dedi.

Sözlü ve uygulamalı yangın söndürme tatbikatı sonrasında katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi