İnsani Yardım Vakfı (İHH), “her sınıfın bir yetim kardeşi var” sloganıyla başlattıkları “iyilikle yarışan sınıflar” kampanyası hakkında Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’a brifing verdi.

Zonguldak Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Akgül, ilçe Milli Eğitim Müdürleri, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, İHH Yetim Birimi Başkanı Reşat Başer ve İHH Zonguldak İl Temsilcisi İlyas Yazıcı katıldı.

Her sınıfın bir yetim kardeşi var kampanyası hakkında bilgi veren İHH Yetim Birimi Başkanı Reşat Başer, “Yetim öncelikli kampanyamız çerçevesinde bizi bir araya getirdiği için sayın valimize teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığımızla beraber 2014 eğitim öğretim yılıyla başladığımız “her sınıfın bir yetim kardeşi var” programımız var. Özellikle öğrencilerimizin bu çalışmayla alakalı farkındalık, paylaşma, yardımlaşma hasretlerini çocuklarımıza kazandırabilme gayreti içerisindeyiz” dedi.

Okullarımıza da olayın parçası olmayı tavsiye ediyoruz diyen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ise şunları söyledi:

BELLİ YARALARA MERHEM OLMA DUYGUSU GÜZEL BİR ŞEY

“İHH ve benzeri sivil toplum örgütlerimiz artık ülkemizin içerisinde ve dünyanın her tarafında çeşitli etkinlikler yapıyorlar. Hem içerde hem dışarda Türkiye Cumhuriyeti olarak varlığımızı, itibarımızı birazda bu sivil toplum örgütlerimizin bu çalışmalarına borçluyuz. Ülkemizin içerisinde biz bu işin çok farkında olmaya biliriz çünkü çok şükür milletimiz kendi yetimlerine bakıyor. Yetimlerini ortada bırakmıyor. Yetimlik konusu öyle popüler bir konu değil. Ama sınırlarımızın dışına çıktığımızda işin değişik boyutlarda olduğunu dışarı çıkanlar görüyorlar. Zaten projenin gerekçesi de bu. Önceden 100 lira toplanıyordu şimdi 125 lira oldu. Bir ayda 100 lira bir yetime ne yapabilir? Türkiye’den baktığımızda çok fazla hiçbir şey yapamıyor ama bu yardımların öyle yerlere gittiğini biliyoruz ki o yüz lira oradaki hayatı değiştirebiliyor. Belli yaralara merhem olma duygusu güzel bir şey. Artık bütün dünyada yardım faaliyetlerinde varız. Dünyanın her yerinde Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı, Türkçe, Türk kavramının anlamı değişiyor. Ben gittim gördüm gitmeyenlere tavsiye ederim. Gerçekten bu çok güzel bir şey. Bir dizi başarılarımızın ardında dışarıya açılımlarda var. Onlar bizi psikolojik olarak destekliyor.

HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ OLSUN

Milletimizle, ülkemizle, devletimizle ve yardım kuruluşlarımızla gurur duyabilecek bir durumdayız. Yardım verebilmek bir üstün duygu, insanı insanlaştıran duygu. Bu duyguyu insanımız biliyor. Artı olarak öğretmemiz lazım. Çocuklarımıza bunu öğretmemiz lazım. Her sınıfın bir yetim kardeşi olsun. Ayrıca burada olan herkesin yetimleri olsun ayda 125 lira verelim. Ayda 125 lira nerelere vermiyoruz ki. Verilen 125 liraların hangi yaraları sardığını hesap edemezsiniz. Her sınıfımızın da mutlaka bir yetimi olsun. Burada İHH’dan ve diğer düşüncelerden bağımsız söylüyorum; Çocuklarımız, “biz bu sınıf olarak filanca ülkede ki filanca çocuğa ayda şu kadar yardım yaptık” duygusunu yaşasınlar. Bu çok güzel bir şeydir ve eğitiminde bir parçasıdır. Herkesi yardımcı olmayı öneriyoruz. Önemli olan vermeyi öğrenmek, vermeyi çocuklarımıza öğretmektir. Okullarımıza da olayın parçası olmayı tavsiye ediyoruz” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi