Türk Haber-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Necmettin Bebek, postacıların koronavirüs riski altında olduğunu ama bu riskin kimse farkında olmadığını söyledi.

Postacıların dünyanın her yerinden gelen postaları ev ev teslim ettiğine değinen Bebek, “Her eve mektup bıraktığımızı düşünecek olursak Zonguldak’ın bütün mahalleleri risk altında demek. Biz bu riski söylememize rağmen hiçbir önlem alınmıyor” dedi.

Postacılarda koronavirüs tehlikenin tam içindeler diyen Türk Haber-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Necmettin Bebek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Postacılar koronavirüs riski altında ama bu riskin kimse farkında değil. Sağlık çalışanı arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Onlar çok önemli bir görev yapıyorlar ama postacılarda tehlikenin tam içindeler. Postacılar bu tehlikenin yayılmasına sebep oluyorlar. Çünkü dünyanın her yerinden gelen gönderilerin dağıtım merkezlerinde ayrım sevk işlemleri yapılıyor, tek tek mahallelere ayrılıyor ve Zonguldak’ın 19 mahallesine 19’dan fazla postacı tarafından ulaştırılıyor. Bu da ne demek oluyor; bir postacı günde ortalama 100 kişiye temas ediyor 100 kişide 1000 kişiye temas ediyor demek oluyor. Her eve mektup bıraktığımızı düşünecek olursak Zonguldak’ın bütün mahalleleri risk altında demek. Biz bu riski söylememize rağmen hiçbir önlem alınmıyor. Sadece eldiven ve maske ile geçiştiriliyor. Daha doğrusu esnek çalışma sistemi var ama PTT’de uygulanmıyor. Uygulamada önlem olarak yayınlanmış alınan karar niteliğinde işyerimize sivil kıyafetle gelebilirmişiz. Kıyafet virüsü engelliyor mu? Bunu çok merak ediyorum! Serbest kıyafetle biz virüsten korunabilecek miyiz ya da serbest kıyafet bizim posta aracılığıyla gönderileri evlere taşırken virüs riski taşımamızı engelleyebilecek mi?” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi