Tarım orman bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda, manda yoğurduna inek sütü katılıyor diye çıkan haberlere yönelik Zonguldak İli Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Memduh İnam basın açıklaması düzenledi.

Başkan Memduh İnam gazetecilere yaptığı açıklamada, basında çıkan haberlerde manda yoğurduna inek sütü katıyorlar diye yapılan haberlerde sanki manda yoğurdunun içinde zehir ve mikrop varmış gibi yargısız infaz ve karalama kampanyası istemekte olduğunu söyledi.”

Yapılan tahlil sonucunda manda yoğurdunda inek sütü aranması denilmekte olup ama oranlarının belirtilmediğini vurgulayan Başkan Memduh İnam, “ manda yoğurdunda inek inek sütü yoktur, olmamalıdır demiyoruz. On tonluk bir tankın içine bir damla dahi inek sütü karışırsa, bunu analiz cihazı var gösteriyor. Yani oranları ayırt edemiyor. Ayrıca Çaycuma Manda yoğurdunun bir özelliği inek yoğurdu mayası ile mayalanmasıdır. Yoğurda aynı maya defalarca kullanılmaz. Bu nedenle yapılan incelemelerde inek sütüne rastlanmış olabilir. Ben çocukluğumdan beri mandacılığın içindeyim. Bizler memleketimizde mandacılık genişlesin istiyoruz. Çaycuma manda yoğurdunu markalaştırmak adına coğrafi işaret için çabaladığımız şu günlerde bu tip haberlerin çıkması bizleri derinden üzmüştür. Halkımız hiç şüpheye etmesin. Bizler yoğurdumuzun her daim peşindeyiz. Gönül rahatlığıyla yoğurtlarımızı tüketebilirler.” dedi.

Başkan İnam konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı; “ Çaycuma Manda yoğurdu adına coğrafik işaretimizi ve marka tescilimizi aldığımızda bölgemiz dışında manda sütü toplayan ve üretimini Zonguldak dışında farklı illerde fason yaptırıp bunu da Çaycuma Manda yoğurdu diye satan firmalara logomuzu kullandırtmayacağız. Zonguldak’ımıza katkısı olmayan, herhangi bir üretim tesisi yatırım yapmayan, ayrıca yoğurdumuza leke çalmaya çalışanları şiddetle kınıyorum. Birlik adına bu kararı almış bulunuyoruz. Çaycuma manda yoğurdu doğru yoldadır. Hiçbir kişi manda yoğurdumuza leke getiremez. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi