Zonguldak Baro Başkanı Özel Eroğlu, Avukatlık Yasası ve baroların seçim sisteminde yapılması planlanan değişiklik girişimine karşı Ankara yürüyüşünü başlattı.

Zonguldak Baro Başkanı Özel Eroğlu, “81 ilin Baro Başkanları olarak avukatlık kanununda yapılmak istenen değişikliklere karşı Ankara yürüyüşü başlattık. Yürüyüşümüz Pazartesi günü Anıtkabir’de sonlanacak ve burada Baro Başkanları olarak konu hakkında basın açıklaması yapacağız” dedi.

Zonguldak Adliyesi önünden başlayan yürüyüş öncesi gazetecilere açıklama yapan Zonguldak Baro Başkanı Özel Eroğlu, şunları söyledi:

“Baroların bölünmesi, parçalanması konusunda avukatlık kanununda bir değişiklik öngörülmüştü. 4 konuda değişiklik var. Bu değişiklikler aslında uygun değişiklikler değil. Uygun zamanda yapılmasını arzu ettiğimiz için, pandemi sıkıntıları varken bunun gündem olmadığını düşünüyoruz. Bütün yolları denedik, basın toplantılarında sözlü olarak da ifade ettik. Adalet Bakanı ile görüştük, Şeref Malkoç bey ile görüştük, partilerin grupları ile görüştük. Bir sonuç alınması için daha dün ve en yakın olarak parlamentodaki bütün milletvekillerine mesaj çektik. Bu değişikliğin yapılmasını biz de arzu ediyoruz. Düzgün işleyen, doğru işleyen şartların devam etmesinden yanayız. Halkın hukuk güvenliğinin devam etmesi için bu işin böyle devam etmesinin doğru olduğunu düşünüyoruz. Paydaşların içinde bulunduğu, hatanın, arızanın, nerede varsa giderilmesi yolunda doğrulu olarak düşüncelerimiz devletin yanındaki düşünceler. Ama güçlü bir savunmanın, mutlaka böyle alelacele uygulanacak çoklu baro sistemine geçilmek suretiyle olmayacağı düşüncesi içindeyiz. 80 baro olarak ortaklaşa karar içerisindeyiz. Bunun oluşması için, bir hata yapılmaması için, yardımcı olmak amacıyla paydaşları, yandaşları, herkesi aydınlattık. Son olarak da dikkat çekmek amacıyla yürüyüş kararı aldık. Bugün 60'a yakın baro başkanı Ankara istikametine doğru yola çıkıyorlar. Pazartesi günü de Ankara'da Anıtkabir'e gideceğiz ve basın açıklaması yapacağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi