Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı CHP Çaycuma İlçe Örgütü’nün kendini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “Biz CHP’li bir belediyeyiz ama ayrım göstermeden tüm Çaycuma’ya hizmet ediyoruz. Bu da kente büyük bir birlik beraberlik ruhu olarak yansıyor. Ak Partili Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızın, alicenaplık gösterip yapılan hizmetleri takdir ettiğini söylemeleri de çok önemli” dedi.

Cumhuriyet Partisi Çaycuma İlçe örgütü Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’ya, yeni belediye binasına taşınmaları nedeniyle “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Kadın Kolları Başkanı Senem Ağzıküçük, Gençlik Kolları Başkanı Okan Özlap’ın yanı sıra bazı yönetim kurulu üyelerinin de içinde bulunduğu heyeti Belediye Meclis Salonu’nda ağırlayan Kantarcı yapılan çalışmalar hakkında konuklarına bilgi verdi. Belediye binasını ayrıntılı olarak gezen CHP heyeti gördüklerinden çok etkilendiklerine söyleyerek, böyle bir eseri Çaycuma’ya kazandıran Başkan Kantarcı’ya teşekkür etti.

BİNA BİR SOSYAL MERKEZ OLARAK DA ÇOK YÖNLÜ HİZMET VERECEK

Belediye Meclis Salonu’nda konuklarına açıklamalarda bulunan Başkan Kantarcı, “Bu binanın romanlara konu olacak bir hikâyesi var. Müteahhitle yaşadığımız sorunlar nedeniyle, neredeyse, hukuken askıda kalacaktı. Belediye şirketimiz ÇAYBEL imdadımıza yetişti. O olmasaydı tamamlamamız çok zordu. Hâlâ daha yapılacak işler var. Onları da bir yandan tamamlıyoruz. Yapımı devam eden üst katlarda toplantı ve sergi salonları bulunuyor. Bir katı restoran olacak. Oralar da faaliyete geçtiğinde bina, yalnız belediye hizmetleriyle sınırlı kalmayacak, bir sosyal merkez olarak da Çaycuma’ya çok yönlü olarak hizmet verecek” dedi.

ÇAYCUMA’NIN EVLADI MİMAR MUSTAFA GİRGİN ÇAYCUMA’YA BÜYÜK BİR ESER KAZANDIRDI

Binanın yapımında Mimar Mustafa Girgin’in çok büyük emeği olduğunu söyleyen Kantarcı, “Bu yapının ihaleyle belirlenmiş bir mimarı vardı. TOKİ’ye de işler yapan büyük bir mimarlık ofisiydi. Ancak aramızda ciddi üslup sorunu ortaya çıktı. Çaycuma’mızın değerli evladı Mustafa Girgin’den rica ettim. O devreye girdi. İşi üstlendi. Bu binada gördüğünüz her şeyi, mobilyaların renginden, tarzından tutun da, duvar boyalarının rengine kadar her bir şeyi o belirledi. Sonuçta da son derece şık bir görünüm çıktı ortaya. ‘Çaycuma’ya böyle bir eseri kazandırmanın onuru bana yeter’ diyerek en küçük bir talebi de olmadı. Çaycuma’nın değerli bir evladı, Çaycuma’ya çok değerli bir eser kazandırmış oldu” dedi.

ÇAYCUMA BÜYÜDÜKÇE DAHA DA GÜZELLEŞECEK

Çaycuma’ya görevde oldukları altı sene içinde çok önemli eserler kazandırdıklarını dile getiren Başkan Kantarcı, “Bu altı seneye zamanı iyi kullanarak güzel şeyler kazandırdık. İyi ki de yapmışız. Çünkü bugün bunları yapmaya kalksak, şartlar nedeniyle yapmamız çok zor. Çaycuma çok güzel bir yola girdi. İnsanlarımızın yüzü gülüyor. Ülkenin dört bir yanında Çaycuma hayranlığı oluştu. Yalnızca görünür işlerde değil görünmeyen pek çok konuda da önemli adımlar atıldı. Yaptığımız İmar Planı ve uygulamalarıyla, Çaycuma, önümüzdeki kırk elli yılı sorunsuz yaşayacak. Büyürken gecekondulaşmayacak. Sağlıklı bir şekilde büyüyecek. Hatta Çaycuma büyüdükçe daha da güzelleşecek. Yeni imara açılan bölgeler yapılaştığında her şeyin birbirini nasıl tamamladığı daha iyi ortaya çıkacak” dedi.

SİYASİ AYRIM GÖZETMEDEN UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

En çok arzuladığı şeyin yapılanlara sahip çıkılması olduğunu da söyleyen Kantarcı, “Neredeyse her şeyi tahrip eden Vandallar bizi çok üzüyor. Bir de otomobil kullanımını azaltmakta zorluk çekiyoruz. Yaya yollarına bisiklet yollarına park edenleri önlemekte zorluk çekiyoruz. Otomobil kullanımını azaltıp toplu taşımayı artırmamız lazım. Bunu da başardığımız zaman Çaycuma’da hayat daha kolay olacak. Biz CHP’li bir belediyeyiz ama ayrım göstermeden tüm Çaycuma’ya hizmet ediyoruz. Bu da kente büyük bir birlik beraberlik ruhu olarak yansıyor. Ak Partili Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızın, alicenaplık gösterip yapılan hizmetleri takdir ettiğini söylemeleri de çok önemli. Derdimiz Çaycuma olunca, siyasi ayrım gözetmeden uyum içinde çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Karşılıklı sohbetin ardından CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk ile Kadın Kolları Başkanı Senem Ağzıküçük yeni belediye binasının hayırlı olmasını dileğiyle Başkan Kantarcı’ya armağan sundu. Belediye binasının ayrıntılı olarak gezilmesinin ardından, ziyaret, bina önünde toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi