Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, tüketicileri uyardı.

Topaloğlu açıklamasında, “Aşırı gereksiz tüketimden kaçınalım. Alış veriş yaparken mutlaka sosyal mesafeyi koruyalım. Mutlaka maske takalım” diyerek şunları söyledi:

“Salgın hastalık nedeniyle İlimizde, uygulanacak tedbir kapsamında, hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması yapılacaktır. Geçen hafta uygulamada yaşanan karmaşa faydadan çok zarar verdiği ortadadır.

Bu nedenle tüketicilerimiz aşırı ve gereksiz tüketime kaçmadan alışverişlerini son güne bırakmadan yapmaları gerekmektedir. Aşırı ve gereksiz alışveriş fiyatların artmasına ve bazı ihtiyaç sahiplerinin bu ürünlere ulaşımını engellemektedir. Aşırı alışveriş bazı gıdaların çürümesine zayi olmasına neden olmaktadır.

Bu nedenle, Aşırı gereksiz Tüketimden kaçınalım. Alışveriş yaparken mutlaka sosyal mesafeyi koruyalım. Mutlaka maske takalım. Çevremizde apartmanımızda bulunan yaşlı ve kimsesi olmayanları alışverişine yardımcı olalım.

ESNAF VE TİCARET ERBABININ DİKKATİNE

Salgın hastalığı bahane ederek bu dönemde çokça tüketilen ürünlerde bazı ürünlerde (temizlik-gıda-sebze gibi) fahiş fiyatlar uygulanmaktadır. Bu durumu asla kabul etmiyoruz. Bunu yapan firmaları tespit edildiğine boykot dahil her türlü girişimde bulunacağız. Vatandaşlar aşırı fiyat tespit ettiğinde hemen yetkili kurumlara bildirilmesi gerekmektedir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi